Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 2. 2019,
14.25

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,75

6

Natisni članek

Panvita poljsko meso bolno meso Argument

Sreda, 6. 2. 2019, 14.25

5 let, 2 meseca

Izredna oddaja Argument razkriva: kdo od pristojnih in politikov je vedel za sumljivo poljsko meso v Sloveniji #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,75

6

Mirko Mayer | Izredna oddaja Argument z voditeljem Mirkom Mayerjem bo na Planetu na sporedu nocoj ob 20.58. Vabljeni k ogledu.

Izredna oddaja Argument z voditeljem Mirkom Mayerjem bo na Planetu na sporedu nocoj ob 20.58. Vabljeni k ogledu.

Potem ko so na Planetu v torek razkrili, da v skladišču podjetja Panvita v Gornji Radgoni leži 15 ton mesa iz Poljske, se postavlja vprašanje, zakaj so pristojni v času afere z bolnim poljskim mesom pri nas pod drobnogled vzeli le obrate s hitro prehrano. V izredni oddaji Argument razkrivajo, zakaj nihče od pristojnih doslej ni niti omenil, da inšpekcija v Gornji Radgoni pregleduje 15 ton govejega mesa. Spomnimo, da Panvita svoje meso dobavlja tudi v bolnišnice, vrtce in šole.

Izredna oddaja Argument bo izjemoma na sporedu tudi danes ob 21. uri. V četrtek zvečer pa vas ob istem terminu čaka redna oddaja Argument. 

V oddaji Danes na Planetu so v torek razkrili, da je v skladišču podjetja Panvita v Gornji Radgoni, ki ga je pred vstopom v politiko vodil Dejan Židan, danes predsednik državnega zbora in stranke SD, tudi 15 ton mesa iz Poljske. V laboratoriju zdaj analizirajo, ali je omenjeno goveje meso morda sporno. To meso prihaja iz poljske pokrajine, v kateri je bila tudi klavnica, od koder so meso bolnega goveda prodajali kot zdravo.

Razkrivamo, kje je 15 ton mesa, ki je pod drobnogledom inšpektorjev. Video: Planet.


meso Poljska
Novice Kje je 15 ton mesa iz Poljske, ki je pod drobnogledom inšpektorjev #video

Koliko tretjerazrednega mesa smo že pojedli v Sloveniji?

V nocojšnji izredni oddaji Argument na Planetu bodo preverili, zakaj so imena tistih, ki k nam uvažajo poljsko meso, še vedno skrivnost. Hkrati bodo raziskali, koliko tretjerazrednega mesa smo prebivalci Slovenije doslej že pojedli in ali bo afera morebiti spremenila način javnega naročanja v vrtcih in šolah.

Izredna oddaja Argument o razkritju, da je v skladišču Panvite v Gornji Radgoni 15 ton vprašljivega poljskega mesa, bo na Planetu na sporedu nocoj ob 20.58. Oddajo bo vodil Mirko Mayer. Vabljeni k ogledu.

Prvi gostje nocojšnjega Argumenta bodo generalni direktor uprave za varno hrano Janez Posedi, direktorica inšpekcije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin Andreja Bizjak, predsednik uprave Celjskih mesnin Izidor Krivec ter predsednik Zadružne zveze Slovenije Peter Vrisk. Gostom se bosta pridružila tudi poslanka opozicijske NSi Iva Dimic ter nekdanji poslanec SLS in podpredsednik sindikata kmetov Roman Žveglič. Posebej za Argument bodo spregovorili tudi izvršni direktor Panvite Toni Balažič, prvak SD Dejan Židan in predsednik vlade Marjan Šarec.

Kakšno je meso, ki ga jemo v Sloveniji. Video: Planet


meso, govedina
Novice Zadružniki: Objavite uvoznike spornega poljskega mesa

Kdo od pristojnih je vedel za vprašljivo meso in kakšno vlogo je odigrala politika?

V nocojšnjem Argumentu bodo na podlagi anonimnih virov razkrili, kdo od pristojnih v Sloveniji je vedel za vprašljivo meso v skladišču Panvite in kako je v zgodbo o zamolčanju vprašljivega mesa vpleten slovenski politični vrh. Ob tem spomnimo, da je Panvita MIR ena od največjih dobaviteljic mesa za javne ustanove, tudi na desetine vrtcev, šol, domov za starejše in bolnišnic.

Ustvarjalci oddaje so na Poljskem obiskali tudi razvpito klavnico v vasi Kalinowo, ki je zdaj v središču preiskave evropskih inšpektorjev. Novinarju Planeta Rajku Geriču so domačini sledili do obrata, kjer so jima s snemalcem tudi grozili. Ekipa Argumenta je govorila tudi z novinarjem Patrykom Szczepaniakom, ki je razkril zgodbo o spornem poljskem mesu.

meso Poljska
Novice "Prevarantov je v mesni industriji ravno toliko kot v kakšnem drugem poslu" #video
Ne spreglejte