Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 12. 2023,
21.27

Osveženo pred

3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,88

Natisni članek

anketa Delo Robert Golob

Sobota, 2. 12. 2023, 21.27

3 mesece

Anketa Dela: skoraj enak delež za odstop vlade kot za nadaljevanje mandata

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,88
Robert Golob | Največji vpliv na padanje javnomnenjske podpore Gibanja Svoboda, ki bi ga zdaj volilo le 14 odstotkov vprašanih, ima po mnenju 53,8 odstotka vprašanih neučinkovitost oz. neizpolnjevanje obljub o reformah. Na drugem mestu je z 21,5 odstotka za to odgovoren Golob. | Foto Boštjan Podlogar/STA

Največji vpliv na padanje javnomnenjske podpore Gibanja Svoboda, ki bi ga zdaj volilo le 14 odstotkov vprašanih, ima po mnenju 53,8 odstotka vprašanih neučinkovitost oz. neizpolnjevanje obljub o reformah. Na drugem mestu je z 21,5 odstotka za to odgovoren Golob.

Foto: Boštjan Podlogar/STA

Skoraj enak delež vprašanih meni, da bi morala vlada Roberta Goloba odstopiti (38,7 odstotka) in da bi morala dokončati svoj mandat (37,8 odstotka). Razlog za padanje javnomnenjske podpore Gibanju Svoboda več kot polovica vprašanih (53,8 odstotka) vidi v neizpolnjenih obljubah o reformah, vsak peti (21,5 odstotka) pa v Robertu Golobu.

V raziskavi, ki jo je za Delo opravila družba Mediana, je na vprašanje, ali je vlada Roberta Goloba, ki je zabeležila povprečno oceno 2,24, v dobrem letu svojega delovanja izpolnila njihova pričakovanja, je 61,2 odstotka vprašanih odgovorilo, da pričakovanj ni izpolnila. Da je pričakovanja izpolnila le delno, je odgovorilo 30,2 odstotka vprašanih. Vlada je pričakovanja v celoti izpolnila le za 3,7 odstotka vprašanih. Pet odstotkov vprašanih dela vlade ni želelo ocenjevati.

Kdo ima po mnenju vprašanih največji vpliv na padanje javnomnenjske podpore Gibanju Svoboda?

Največji vpliv na padanje javnomnenjske podpore Gibanju Svoboda, ki bi ga zdaj volilo le 14 odstotkov vprašanih, ima po mnenju 53,8 odstotka vprašanih neučinkovitost oz. neizpolnjevanje obljub o reformah. Na drugem mestu je z 21,5 odstotka za to odgovoren Golob, 9,5 odstotka vprašanih pa padec javnomnenjske podpore pripisuje ministrski ekipi.

Na vprašanje, kaj bi vlada morala storiti v prihodnje, je 38,7 odstotka vprašanih odgovorilo, da bi morala odstopiti, skoraj enak delež vprašanih (37,8 odstotka) pa jih je odgovorilo, da bi morala vlada dokončati svoj mandat. Da bi morala vlada podporo preveriti z zaupnico v DZ, pa meni 12,2 odstotka vprašanih.

V anketi, ki je bila opravljena med 28. in 30. novembrom, je sodelovalo 513 vprašanih.

Preberite še:

Lučke
Novice Prižgali lučke v Ljubljani, prišla tudi Golob in Gabrova #foto #video
Robert Golob
Novice Vlade prvič ne podpira več kot polovica vprašanih
Robert Golob, srečanje, EPS; Granada
Novice Vox populi: Podpora vladi in premierju padla, vse več neopredeljenih
Ne spreglejte