SiolNET. Novice Slovenija
0,07

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Andraž Jakelj je generalni direktor onkološkega inštituta

0,07

termometer

Onkološki inštitut Ljubljana | Jaklja je svet zavoda začasno na čelo osrednje bolnišnice za zdravljenje onkoloških bolnikov imenoval po odstopu nekdanje generalne direktorice inštituta Andreje Uštar. Uštarjeva je odstopila kmalu po menjavi vseh članov predstavnika ustanovitelja v svetu zavoda. Razlogi za njen odstop vse do danes javno niso bili pojasnjeni. | Foto: Ana Kovač
Jaklja je svet zavoda začasno na čelo osrednje bolnišnice za zdravljenje onkoloških bolnikov imenoval po odstopu nekdanje generalne direktorice inštituta Andreje Uštar. Uštarjeva je odstopila kmalu po menjavi vseh članov predstavnika ustanovitelja v svetu zavoda. Razlogi za njen odstop vse do danes javno niso bili pojasnjeni. Foto: Ana Kovač

Člani sveta Onkološkega inštituta Ljubljana so na seji za generalnega direktorja soglasno izbrali zdajšnjega vršilca dolžnosti Andraža Jaklja, ki je v izjavi za medije po seji dejal, da soglasne podpore ni pričakoval. Odločitev mora sicer potrditi še vlada. Jakelj ob tem napoveduje odstop z mesta direktorja Psihiatrične bolnišnice Ormož.

Na popoldanski seji sveta Onkološkega inštituta Ljubljana sta se članom predstavila kandidata, ki sta se s popolno vlogo pravočasno prijavila na razpis za generalnega direktorja zavoda − trenutni v. d. generalnega direktorja Andraž Jakelj in nekdanja direktorica Splošne bolnišnice Trbovlje Romana Martinčič.

Na razpis se je sicer prijavil tudi Rajko Marković, katerega prijavo so izločili, saj se je prijavil prek elektronske pošte in svoje vloge pri tem ni podpisal.

Izpostavil več problemov inštituta

Jakelj je članom sveta predstavil svojo vizijo dela inštituta in izpostavil nekatere njegove probleme, med njimi kadrovsko stisko, neenotnost informacijskega sistema in nesoglasja, predvsem med zaposlenimi v zdravstveni negi.

Kot je dejal, se je z zadnjim od naštetih problemov srečal takoj po nastopu funkcije v. d. generalnega direktorja in je sčasoma ugotovil, da je problem tako velik, da je treba področje povsem prenoviti. Zato je vse vodje na področju zdravstvene nege pozval k odstopu.

Težave s prostorsko stisko, pomanjkanjem kadra in informacijskim sistemom je v svoji predstavitvi sicer naštela tudi Martinčičeva.

Soglasna podpora, na potezi še vlada

Po predstavitvah kandidatov je svet opravil razpravo o izbiri generalnega direktorja, ki je bila zaprta za javnost. Po koncu so člani sveta javno glasovali in za generalnega direktorja soglasno izbrali Jaklja. Njihovo odločitev mora sicer potrditi še vlada.

"Soglasne podpore članov sveta nisem pričakoval," je v izjavi za medije po koncu seje dejal Jakelj. Med svojimi prednostnimi nalogami je ponovno izpostavil skrb za medosebne odnose. Predsednik sveta Aleš Šabeder je poudaril, da je Jakelj v svojem programu naslovil vse točke, ki jih člani sveta tudi sami izpostavljajo kot najpomembnejše.

Svet Onkološkega inštituta Ljubljana je razpis za generalnega direktorja z mandatom štirih let na spletni strani in v uradnem listu objavil 12. avgusta. Rok za oddajo prijave, h kateri so morali kandidati priložiti življenjepis ter program dela in razvoja bolnišnice, se je iztekel 26. septembra.

Kot v. d. generalnega direktorja inštitut od konca julija vodi Jakelj, ki je sicer tudi direktor Psihiatrične bolnišnice Ormož. V svoji predstavitvi članom sveta inštituta je napovedal, da bo v primeru izbire za generalnega direktorja s polnim mandatom odstopil z mesta direktorja ormoške psihiatrične bolnišnice.

Onkološki inštitut Ljubljana Novice Onkološki inštitut ima novega šefa ROBERT GOLOB GEN-I Novice Vlada v svet onkološkega inštituta postavila zaposleno v GEN-I Stanka Tokić Trendi Vrnitev v življenje po diagnozi pljučnega raka je mogoča, če ga zgodaj odkrijejo in zdravijo Onkološki inštitut Novice Vse več vrst raka na zemljevidu dobro obvladljivih kroničnih bolezni

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin