SiolNET. Novice Slovenija
0,29

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Onkološki inštitut ima novega šefa

0,29

termometer

Onkološki inštitut Ljubljana | Svet je za vršilca dolžnosti generalnega direktorja onkološkega inštituta imenoval Andraža Jaklja. | Foto: Ana Kovač
Svet je za vršilca dolžnosti generalnega direktorja onkološkega inštituta imenoval Andraža Jaklja. Foto: Ana Kovač

Vlada se je na današnji dopisni seji seznanila z odstopno izjavo generalne direktorice javnega zdravstvenega zavoda Onkološkega inštituta Ljubljana Andreje Uštar in dala soglasje k njeni razrešitvi. Razloga za odstop ni podala. Svet je za čas do imenovanja novega generalnega direktorja imenoval vršilca dolžnosti generalnega direktorja onkološkega inštituta. To je postal Andraž Jakelj.

Svet Onkološkega inštituta Ljubljana se je na 7. seji seznanil s sklepom Vlade Republike Slovenije, s katerim je ta podala soglasje k odstopu Andreje Uštar s položaja generalne direktorice Onkološkega inštituta.

Na onkološki inštitut smo vprašali po razlogu za odstop generalne direktorice onkološkega inštituta, a, kot so zapisali, direktorica obrazložitve odstopa ni podala. 

Svet je imenoval vršilca dolžnosti generalnega direktorja onkološkega inštituta 

Svet je za vršilca dolžnosti generalnega direktorja onkološkega inštituta za čas do imenovanja novega generalnega direktorja za šest mesecev z možnostjo podaljšanja za še največ šest mesecev imenoval Andraža Jaklja.

Andraž Jakelj, magister javne uprave, je sicer direktor Psihiatrične bolnišnice Ormož z večletnimi izkušnjami v zdravstvu. Med drugim je bil član Sveta zavoda UKC Ljubljana, predsednik Sveta zavoda SB Celje, član sveta SB Jesenice in Klinike Golnik.

Svet je odločal tudi o razpisu za delovno mesto generalnega direktorja onkološkega inštituta za mandatno obdobje štirih let. Razpis bo objavljen 12. 8. 2022 v Uradnem listu RS, na zavodu za zaposlovanje in na spletnem mestu onkološkega inštituta. 

ROBERT GOLOB GEN-I Novice Vlada v svet onkološkega inštituta postavila zaposleno v GEN-I Stanka Tokić Trendi Vrnitev v življenje po diagnozi pljučnega raka je mogoča, če ga zgodaj odkrijejo in zdravijo Onkološki inštitut Novice Vse več vrst raka na zemljevidu dobro obvladljivih kroničnih bolezni Junaki tretjega nadstropja poleteli proti Triglavu Novice Uresničile so se jim sanje, poleteli so proti Triglavu #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin