SiolNET. Novice Slovenija
0,83

termometer

  • Messenger
  • Messenger
OSEBNOST LETA SIOL.NET IN PLANET TV (8.)

Ana Roš – najboljša kuharska mojstrica na svetu #video

0,83

termometer

Planetova osebnost leta
Foto: Planet TV

Gledalci Planet TV in bralci Siol.net ste za Planetovo osebnost leta nominirali tudi kobariško kuharsko zvezdnico Ano Roš. Nominiranke, ki je srce in gonilna sila Hiše Franko, nam najbrž ni treba posebej predstavljati. Prejemnica naziva najboljše kuharice na svetu je med drugim utrdila sloves Slovenije na kulinaričnem zemljevidu in v Kobarid privabila ljubitelje kulinarike z vsega sveta.

Na vprašanje, kako se pripravlja na obisk restavracije, je mednarodno priznana kuharska mojstrica Ana Roš odgovarja, da je obed v restavraciji zanjo doživetje, ki jo spremeni. "Zame je restavracija doživljaj, ki me spremeni, ki mi da novo lekcijo v življenju ter mi hkrati pričara lep in čaroben večer, " je pojasnila.

[video: 66998 / ]

Novinarka: Valentina Plaskan/Video: Planet TV


Hkrati je poudarila, da ne spada ne v skupino ljudi, ki so že od nekdaj vedeli, s čim se želijo ukvarjati v življenju, ne v tisto skupino, ki so svoj poklici izbrali čez noč: "Želja, kaj bi počela v življenju, nekako nisem imela do trenutka, ko sem kot 17-letna članica državne reprezentance v smučanju rekla staršem, da ne bom več smučala. Potem sem bila prepričana, da bom živela od plesa, a sem se nato poškodovala."

Kreativnost ni lahek zalogaj, priznava vrhunska chefinja

"Potem sem si postavila nove cilje, študirala sem diplomacijo. Ob koncu študija sem spoznala moža in zamenjala svojo življenjsko pot," je pojasnila Roševa in dodala, da so ji izkušnje, ki jih je pridobila na svoji poti, pomagale, da danes zdrži pod pritiskom.

[video: 66999 / ]

Novinarka: Valentina Plaskan/Video: Planet TV


"Delo kuharske mojstrice je naporno delo tako z vidika stresa kot tudi z vidika fizične kondicije. Potem ko človek iz sebe potegne ustvarjalnost, je sesut. Znova se mora sestaviti, da lahko gre naprej," je dejala Roševa in dodala, da prvih korakov v kuhinji ni naredila pod budnim očesom svoje mame.

Otroci morajo vedno imeti pripravljene kovčke in zobne ščetke

"Zamudila sem ves proces, v katerem se fantje in dekleta spoznajo s kuhinjo in usvojijo osnove kuhanja," se je spominjala Roševa, ki je razložila, da je v kuhinjo pred leti prvič vstopila sama in s svojim znanjem.

Na vprašanje, kako združuje družinsko življenje in poslovne obveznosti, je Roševa iskreno odgovorila, da ne ve. "Še otroci so se naučili, da morajo imeti vedno pripravljene kakšne kovčke in zobne ščetke v primeru, da nekam na hitro odidemo," je še rekla gonilna sila kobariške Hiše Franko.


Preberite še: 


Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 42
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin