SiolNET. Trendi Svet znanih
1,73

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Osebnost leta Siol.net in Planet TV (4.)

Primož Cirman: novinar, ki razgalja ozadje 1,5-milijardnega posla #video

1,73

termometer

Ker je novinar, ki pokriva gospodarstvo, ni mogel spregledati skoraj 1,5 milijarde evrov vredne državne investicije v šesti blok Termoelektrarne Šoštanj v času največje gospodarske krize. Zato se je odločil o tem napisati knjigo NepoTEŠeni. Primož Cirman je kandidat za Osebnost leta 2017 portala Siol.net in televizije Planet TV.

V oddaji Dan. nadaljujemo akcijo Osebnost leta 2017 portala Siol.net in televizije Planet TV. Do novega leta bomo predstavili deset osebnosti, ki so nas prepričale s svojo edinstvenostjo, karizmo, svetovnim nazorom in izjemnimi dosežki. 

Skozi zgodbe desetih izjemnih Slovenk in Slovencev vas bo popeljala kolegica Planet TV Valentina Plaskan. Potem ko smo spoznali kandidatke Lauro Unuk, Nino Pušlar in Marušo Majer je čas za predstavnika moškega spola. Voditeljica je na večerjo tokrat povabila Primoža Cirmana.

[video: 66255 / ]


Preberite še: Knjiga, ki razkriva, kdo je ugrabil Slovenijo?


Novinar Siol.net Primož Cirman je pogosto poslušal, da nobena afera, razkritje ali sporna dejanja ne dočakajo epiloga. Ker se s tem povsem strinja, pred seboj pa je imel goro dokumentov in že objavljenih člankov, se je odločil razgaliti ozadja tega megalomanskega projekta.

Kot pravi Cirman, novinarstvo ni služba, ampak poslanstvo. "Novinarstvo, sploh raziskovalno, je trdo delo, iskanje in preverjanje informacij. Na drugi strani imaš sistem, insitutucije in posameznike, ki so močnješi od tebe in si lahko privoščijo drage odvetnike. Ti si jih ne moreš. In čakajo na tvojo napako. Ti pa veš, da napake ne smeš narediti," dodaja. 

Zunaj tega pa je, kot pravi sam, čisto običajen prebivalec, državljan, oče, partner, ki ga zadovoljujejo male stvari.

osebnost leta Lura Unuk | Foto:

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 81
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin