SiolNET. Novice Slovenija
5,63

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Aleš Jug: "Hitra zrušitev dvojčkov je še danes neznanka" #video

5,63

termometer

Aleš Jug, eden največjih slovenskih strokovnjakov na področju protipožarne varnosti, tudi v svetovnem merilu, je bil po terorističnih napadih 11. septembra 2001 v Združenih državah Amerike član komisije, ki je leta 2003 analizirala požar v stolpnicah Svetovnega trgovinskega centra v New Yorku. "Kakšna bo evakuacija, koliko uporabnikov je v dvojčkih," so bile njegove prve misli, je dejal v pogovoru za Planet TV. 

Aleš Jug, gasilec in samostojni konzultant na področju požarnih tveganj, tudi izredni profesor na bostonski univerzi, je leta 2003 sodeloval v skupini, ki je proučevala zrušenje dvojčkov na Manhattnu.  

"Nihče ni verjel, da se to dogaja v zahodnem svetu. Kakšna bo evakuacija, kaj se dogaja v dvojčkih, koliko uporabnikov je v objektih," je pomislil najprej, ko se je zgodil usoden napad. 

11. september 2001 Novice Najbolj krvavi dan v New Yorku #video

Spregovoril je tudi o junaštvu in nesebičnosti gasilcev. Življenje je izgubilo 343 gasilcev in reševalcev, a mnogi preživeli še danes nosijo posledice, je še poudaril Jug.

"Hitra zrušitev dvojčkov je še danes neznanka," je med drugim še povedal Jug in pojasnil, kakšna protipožarna pravila v Združenih državah Amerike veljajo danes in kako se po napadih usposabljajo gasilci. 

Sportal Na današnji dan … (11. september) 11. september 2001 Novice Biden: tajni dokumenti 9/11 naj se objavijo Joe Biden Novice Biden ob 20. obletnici napadov v ZDA pozval k enotnosti
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin