Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 9. 2019,
11.43

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

30

Natisni članek

dobrodelnost zdravljenje spinalna mišična atrofija Kris Zudich

Petek, 27. 9. 2019, 11.43

4 leta, 7 mesecev

Za Krisa zbrali že milijon in 700 tisoč evrov, na pomoč priskočila tudi Dončić in Rossi #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

30

Zdi se, da te dni Slovenija diha le za dve stvari – za odbojko in za akcijo, s katero želimo pomagati malemu Krisu, da pride do revolucionarnega zdravila v Ameriki, ki stane več kot dva milijona evrov. Akcija, s katero smo do zdaj s skupnimi močmi za Krisa zbrali že milijon in 700 tisoč evrov, je segla tudi izven slovenskih meja, podprli pa so jo številni znani estradniki in športniki. Celo Valentino Rossi želi pomagati.

 
Krisova starša
Novice Krisovi starši: Hvala vsem Slovenkam in Slovencem #video
Krisu lahko še vedno pomagate tudi vi:

1. na TRR društva Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki, ki vodi akcijo za Krisa, lahko nakažete želeni znesek: TRR SI56 0510 0801 6627 635 (sklic: NRC ali 99, namen: ZA KRISA),

2. pošljete SMS-sporočilo KRIS5 na 1919, s čimer darujete 5 evrov.

Kris Zudich | Foto: osebni arhiv/Lana Kokl Foto: osebni arhiv/Lana Kokl

Ne le darovanje denarja na TRR omenjenega društva in pošiljanje SMS-sporočil KRIS5 na 1919, na družbenih omrežjih potekajo mnoge dobrodelne dražbe produktov, s katerimi želijo ljudje pomagati Krisu. Prodajajo se podpisani dresi športnikov, umetnine, unikatno sešita oblačila, unikatno narejene personificirane knjige, ročno izdelane skodelice z imenom ...

Telekom Slovenije je danes na svoji Facebook strani objavil informacijo, da so mobilni naročniki Telekoma Slovenije do danes zjutraj prek SMS-donacij donirali že več kot 600 tisoč evrov.

Celo vstopnice za sinočnji četrtfinalni odbojkarski spektakel v Stožicah so se dražile z namenom pomagati malemu borcu iz Primorske, ki se je rodil z redko gensko boleznijo spinalno mišično atrofijo. Akcijo so podprli in jo prek družbenih omrežij pomagajo promovirati tudi mnogi znani Slovenci – tako iz sveta športa kot iz sveta zabave.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Naši srčni odbojkarji so se pridružili akciji zbiranja sredstev za malega Krisa, zato te vabijo, da tudi ti prispevaš svoj delček in pomagaš dečku do novega življenja. 💙⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Prispevaš lahko:⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 👉 s poslanim SMS sporočilom "KRIS5" na 1919 ali⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 👉 z nakazilom društvu Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki na TRR SI56 0510 0801 6627 635 z namenom "za Krisa".⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 🇸🇮 Dva milijona Slovencev, dva milijona evrov za upanje. 💚 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #zakrisa #EuroVolleyM #sLOVEvolley #EuroVolley #WeAreEuroVolley #superbojevniki #odbojka #arenastozice

A post shared by EuroVolley 2019 - Slovenia (@eurovolley2019si) on

Na pomoč Krisu tudi otroci

Izdelkov na prodaj ne dajejo le odrasli, ki jim je zgodba segla do srca, temveč tudi otroci. Na Facebook strani Palčice Pomagalčice in dobrodelnih škratkov je objavljena dražba mladega fanta Vida, ki se je odločil košarkarsko žogo z originalnim podpisom svojega idola Gorana Dragića prodati, da pomaga malemu Krisu.

Za malega Krisa gre!💪🍀🤝 Naš Vid se je odločil, da bo na dražbo dal košarkarsko žogo s podpisom Gorana Dragića🏀🏀🏀 Dražba traja do 30.9. do 24.00! Tisti, ki bo ponudil največ, bo poslal dokazilo o izvršenem nakazilu na račun društva Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki. Žogo pa bo prejel od Vida. Izklicna cena za košarkarsko žogo s podpisom Gorana Dragića je 100€. Znesek višajte v komentarjih pod to objavo🙏🏻 Prosim delite objavo, da doseže čim več ljudi. 🌟🌟🌟 #palcicapomagalcica #kris

Objavil/a Nina Kos Čeplak dne Četrtek, 26. september 2019

K akciji pristopil tudi Valentino Rossi

Na pomoč Krisu so pristopila tudi mnoga slovenska podjetja, zgodba pa je segla tudi zunaj slovenskih meja. Primorske novice pišejo, da je za Krisa prek uradnega predstavnika slovenskega fan kluba Valentina Rossija Jurčka Dolenca izvedel italijanski motociklistični dirkač Valentino Rossi. Dolenc je poklical Rossijevega tesnega sodelavca Flavia Fratesija, ki je Rossija seznanil s situacijo Krisa in z akcijo, ki poteka v Sloveniji. Rossi je nato podpisal kapo, majico, nahrbtnik, šal in še nekaj drugih stvari, ki jih bo fan klub dal na dražbo, izkupiček pa bodo namenili za Krisovo zdravljenje, je Dolenc pojasnil za Primorske novice.

Sicer pa Slovenci, ki živijo v tujini, prav tako objavljajo pozive, naj tudi njihovi sodržavljani v državah, kjer so, pomagajo s prostovoljnimi donacijami. Začeli so se vrstiti tudi mnogi dobrodelni dogodki in koncerti za dečka, prostovoljne prispevke je zbiral tudi Sindikat policistov Slovenije.

Kris dogodki FB | Foto: Facebook Foto: Facebook

Preberite tudi:

Kris Zudich
Novice Zakaj zavarovalnica ne plača zdravljenja malega Krisa v ZDA #video
slovenska odbojkarska reprezentanca kris
Sportal Tudi športniki v en glas: Pomagajmo Krisu
slovenska odbojkarska reprezentanca kris
Novice Za Krisa zbrali že 300 tisoč evrov, akcijo podpirajo tudi odbojkarski junaki
Ne spreglejte