Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Metka Prezelj

Sreda,
25. 9. 2019,
20.35

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,63

11

Natisni članek

bolezen zdravilo Koper Kris

Sreda, 25. 9. 2019, 20.35

4 leta, 6 mesecev

Za Krisa zbrali že 300 tisoč evrov, akcijo podpirajo tudi odbojkarski junaki

Metka Prezelj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,63

11

slovenska odbojkarska reprezentanca kris | Tudi slovenski odbojkarski junaki so Slovence danes pozvali, naj z donacijami omogočijo življenje 19-mesečnemu Krisu. | Foto Aleš Oblak

Tudi slovenski odbojkarski junaki so Slovence danes pozvali, naj z donacijami omogočijo življenje 19-mesečnemu Krisu.

Foto: Aleš Oblak

Po objavi zgodbe o 19-mesečnem fantku Krisu, ki mora v štirih mesecih prejeti zdravilo, da bi lahko preživel, je skupaj stopila širna Slovenija. Zavedanje, kako nepredstavljiva je stiska staršev, ki so izvedeli, da lahko sinu pomagajo le z 2,3 milijona evrov vrednim zdravilom, je prebudila vse, ki lahko pomagajo z donacijo. Zbiranju sredstev so se pridružili tudi slovenski odbojkarski junaki.

S SMS-sporočilom KRIS5 na 1919 boste tudi vi pripomogli k temu, da bomo Slovenci skupaj rešili mlado življenje in dokazali, kako veliko srce imamo.

19-mesečni Kris se je rodil z redko dedno mišično-žilno boleznijo, ki se imenuje spinalna mišična atrofija. Na ameriškem trgu od maja letos za omenjeno bolezen obstaja revolucionarno zdravilo, ki pa bo v Evropi registrirano šele prihodnje leto. Takrat bo za Krisa že prepozno, saj bo prestar, da bi ga prejel.

2,3 milijona evrov je treba zbrati v štirih mesecih

Donacije bo treba zbrati zelo hitro, saj mora Kris enkratni odmerek zdravila prejeti do dopolnjenega drugega leta starosti, kar pomeni v štirih mesecih. Če zdravila ne bo prejel, bodo njegove mišice počasi odmrle, s tem pa bo ugasnilo tudi njegovo mlado življenje. Zdravilo stane rekordnih 2,3 milijone evrov, a številni so prepričani, da Slovenci zmoremo tudi takšen zalogaj.

Društvo Palčica pomagalčica iz Marezig, ki zbira sredstva za Krisa, je nazadnje objavilo, da so donacije drugi dan zbiranja sredstev že presegle 300 tisoč evrov.

Krisu lahko pomagate z donacijo na tekoči račun ali SMS sporočilom KRIS5 na 1919. | Foto: Društvo Palčica Pomagalčica Krisu lahko pomagate z donacijo na tekoči račun ali SMS sporočilom KRIS5 na 1919. Foto: Društvo Palčica Pomagalčica

Telekom Slovenije je omogočil, da lahko pomagate tudi s poslanim esemesom KRIS5 na številko 1919 in tako za potrebno zdravilo darujete 5 evrov.

Danes praktično ni uporabnika družbenih omrežij, ki ne bi pozval k zbiranju sredstev za Krisa. Odzvali so se številni znani Slovenci, svoje navijače pa je k donaciji spodbudil tudi biatlonec Jakov Fak.

 

Ne spreglejte