SiolNET. Novice Slovenija
0,64

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Abramov zagovornik z novim balističnim mnenjem

0,64

termometer

Sebastien Abramov |  | Foto: STA
Foto: STA

Na celjskem okrožnem sodišču je danes na sojenju Sebastienu Abramovu, ki mu tožilstvo očita umor nekdanjega dekleta Sare Veber marca 2015, njegov zagovornik Michael Rotter v sodni spis vložil novo balistično mnenje, izdelano na Hrvaškem. Iz mnenja izhaja, da naj bi slovenski balisti delo opravili površno in nestrokovno, je povzel Rottter.

Novo mnenje je treba prevesti v slovenščino, potem se bo z njim seznanilo tudi tožilstvo, do njega se bo opredelila tudi slovenska balistična stroka.

Tožilec Gorazd Kacijančič pa je predlagal branje sporočil SMS med Saro Veber in Sebastienom Abramovim, ker bi rad dokazal, da je bila njuna zveza tik pred razpadom.

Julija Adlešič, Sebastien Abramov Novice Julija Adlešič na sodišču: Abramov je ljubeč in nežen partner

Sodišče je danes med drugim zaslišalo tudi Abramovo sosedo, ki mu je dajala denar in zlatnino in ki ji je ostal dolžan tudi 12 tisoč evrov.

Sojenje se bo nadaljevalo 16. decembra z zaslišanjem prič.

Abramov že obsojen

Policijska preiskava smrti Vebrove leta 2015 je dlje časa potekala v smeri nenaklepnega kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti. Konec aprila 2020 pa so celjski kriminalisti vložili ovadbo zoper Abramova. Očitajo mu kaznivo dejanje umora iz nizkotnih razlogov in na zahrbten način. Če bo spoznan za krivega, mu grozi do 30 let zapora.

Abramov Novice Pričanje policista: Abramova sem našel v objemu Sarine mame, Sara pa je ležala na tleh

Abramov, ki je zaradi domnevnega umora Vebrove v celjskem priporu, zanika obtožbe. Med preiskavo je dejal, da jo je ustrelil po nesreči med čiščenjem puške, saj da je bil prepričan, da v cevi ni nabojev.

Abramov je bil lani novembra sicer skupaj s svojima staršema in partnerko Julijo Adlešič že obsojen v zadevi odrezana roka, v kateri je priznal zavarovalniško goljufijo.

Sebastien Abramov Novice Sodišče Abramovu izreklo še šest mesecev zaporne kazni

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin