Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 2. 2023,
10.27

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

2

Natisni članek

goljufija policija Novo mesto

Petek, 17. 2. 2023, 10.27

1 leto, 2 meseca

45-letnica izkoriščala in goljufala starejše samske moške

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

2

slovenska policija | Policisti so uspešno preiskali več kaznivih dejanj goljufij in s kazensko ovadbo k preiskovalnemu sodniku privedli 45-letno osumljenko, doma z območja Trebnjega.  | Foto Siol.net

Policisti so uspešno preiskali več kaznivih dejanj goljufij in s kazensko ovadbo k preiskovalnemu sodniku privedli 45-letno osumljenko, doma z območja Trebnjega.

Foto: Siol.net

Ženska je s pomočjo družbenih omrežij ali oglasov v časopisih navezala stike s starejšimi samskimi moškimi in jih na različne načine prepričala, da ji izročijo gotovino ali v svojem imenu pri različnih ponudnikih sklenejo naročniška razmerja za nakup mobilnih telefonov višjega cenovnega razreda. 45-letnica se je moškim predstavljala pod različnimi lažnimi imeni, eno med njim je bilo Renata. Vse, ki jih je osumljenka ogoljufala ali bi lahko o njej posredovali uporabne podatke za kazenski postopek, policisti Policijske postaje Trebnje prosijo, da jim to čim prej sporočijo. 

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da je osumljenka s pomočjo družbenih omrežij ali oglasov v časopisih naprej navezala stike z moškimi. Z njimi se je srečevala in pri njih poskušala vzbuditi sočutje ter jih prepričala, da so ji izročali gotovino ali so v svojem imenu pri različnih ponudnikih sklenili naročniška razmerja za nakup mobilnih telefonov višjega cenovnega razreda. Po izvršeni goljufiji je z oškodovanci stike prekinila oziroma se na klice ni več odzivala, so sporočili.

Uporabljala je različna lažna imena

Policisti so na podlagi odredbe sodišča na njenem naslovu opravili hišno preiskavo. Na podlagi zaseženih in pregledanih dokumentov domnevajo, da je bilo žrtev še veliko več. Prav tako so ugotovili, da je žrtve iskala na območju celotne države, moškim pa se je predstavljala pod različnimi lažnimi imeni, eno med njim je bilo Renata. Policisti so jo pred leti že obravnavali zaradi kaznivih dejanj izsiljevanja in goljufij.

Osumljenka je po podatkih policije stara 45 let, ima daljše svetle lase, večkrat je imela spletene v kitke. Uporabljala je različna vozila, največkrat audi, bele, črne in rjave barve. Po do zdaj zbranih obvestilih je oškodovala štiri oškodovance za več kot 17 tisoč evrov. Policisti so osumljenko v začetku februarja s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zanjo odredil pripor, so še sporočili.

Na policiji vse, ki jih je osumljenka na kakršenkoli način ogoljufala ali bi lahko posredovali uporabne podatke za kazenski postopek, pozivajo, da to sporočijo policistom Policijske postaje Trebnje na številko 07 346 27 00 ali se osebno zglasijo na policijski postaji. 

VRATA
Novice V Ljubljani in Celju našli mrtvi osebi
Harald Seiz
Novice "Kralja zlata", ki je imel štab tudi v Ljubljani, išče policija
Aretacija, lisice
Novice Osumljenca poskusa umora zaščitene priče v zadevi Kavaški klan v priporu #video
Ne spreglejte