Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 2. 2023,
18.20

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,07

4

Natisni članek

policija umor osumljenec sojenje Kavaški klan pripor

Četrtek, 16. 2. 2023, 18.20

1 leto, 2 meseca

Osumljenca poskusa umora zaščitene priče v zadevi Kavaški klan v priporu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,07

4

Aretacija, lisice | Vpletenost ovadenih v načrtovanje umora so sicer kriminalisti razkrili na podlagi v okviru mednarodne izmenjave podatkov pridobljene komunikacije. Zoper oba so preiskovalci NPU podali kazensko ovadbo, mariborsko okrožno sodišče pa je zanju odredilo pripor. | Foto Thinkstock

Vpletenost ovadenih v načrtovanje umora so sicer kriminalisti razkrili na podlagi v okviru mednarodne izmenjave podatkov pridobljene komunikacije. Zoper oba so preiskovalci NPU podali kazensko ovadbo, mariborsko okrožno sodišče pa je zanju odredilo pripor.

Foto: Thinkstock

Nacionalni preiskovalni urad (NPU) je zaradi poskusa umora podal kazensko ovadbo zoper dva člana mednarodne hudodelske združbe, so potrdili na Generalni policijski upravi. Gre za osumljenca, pri katerih naj bi bil naročen umor zaščitene priče v povezavi s sojenjem domnevnim pripadnikom Kavaškega klana. Oba osumljenca sta v priporu.

Kot so pojasnili na policiji, so v sredo odvzeli prostost dvema osebama z območja Maribora, članoma širše mednarodne hudodelske združbe, ki se prvenstveno ukvarja s trgovino s prepovedanimi drogami in orožjem.

Hudodelsko združbo preiskujejo policije več držav, predvsem zaradi njihovega brutalnega in brezobzirnega obračunavanja s člani konkurenčnih združb in tudi s člani znotraj združbe same. Združba vzdržuje svoj obstoj, delovanje in lojalnost svojih članov z izjemnim ustrahovanjem in maščevanjem članom združbe, ki bi poskušali razkriti njihovo delovanje ali izdati člane te združbe oz. njihovo vlogo, so zapisali na Generalni policijski upravi (GPU).

Na okrožnem sodišču se je danes sicer nadaljevalo sojenje domnevnim članom slovenske celice Kavaškega klana.

Več si lahko ogledate v videoposnetku: 

Glavnemu skesancu naj bi stregli po življenju 

Slovenski del hudodelske združbe so razkrili s preiskavo umora na Gorenjskem in z nadaljnjim zbiranjem obvestil. Slovenska policija je zoper člane hudodelske združbe že podala kazenske ovadbe in v teku je sojenje vpletenim članom kriminalne združbe, so še dodali.

Na ljubljanskem okrožnem sodišču namreč poteka sojenje v zadevi Kavaški klan, glavnemu skesancu Darku Nevzatoviću pa naj bi stregli po življenju. STA je izvedela, da naj bi bila v povezavi s tem priprta tudi dva osumljenca.

 

Najdena droga
Novice Glavni skesanec v zadevi Kavaški klan: Ker nisem videl izhoda, sem šel na policijo

Da so jima v sredo odvzeli prostost, so zdaj potrdili še na policiji. Kot so pojasnili, so člani združbe skovali hudodelski načrt in najmanj dvakrat poskušali umoriti enega od članov kriminalne združbe in s tem preprečiti dokazovanje pred sodiščem ter razkrivanje metod delovanja in vlog članov združbe. "Njegov umor je bil načrtovan iz brezobzirnega maščevanja, pri uresničitvi načrta so bili člani združbe izjemno vztrajni in odločni," so zapisali na GPU.

Dvaindvajset obtoženih v zadevi Kavaški klan obtožnica bremeni, da naj bi vsaj od decembra 2018 do maja 2021 na območju več držav v okviru hierarhično organizirane kriminalne združbe na veliko trgovali z drogo, in sicer naj bi kupili najmanj 534 kilogramov kokaina, dve toni konoplje, najmanj deset kilogramov heroina in druge prepovedane droge. Omenjeno drogo so nato prepeljali v Slovenijo in na območje drugih držav in jo prodali preprodajalcem droge.
sodišče
Novice Sojenje v zadevi Kavaški klan zaradi tega še ni steklo
sodišče
Novice Zadeva Kavaški klan: Nevzatović izpostavil grožnje in zahteve po sodelovanju pri umorih #video
Sojenje
Novice Danes se je nadaljevalo zaslišanje enega od skesancev v zadevi Kavaški klan
 
Ne spreglejte