SiolNET. Novice Slovenija
1,57

termometer

  • Messenger
  • Messenger

150 mladostnikov zavihalo rokave, radi bi šli v šolo in bili brez skrbi #video

1,57

termometer

Šolarji so na polovici šolskih počitnic, dober mesec pred začetkom šolskega leta pa se vrstijo tudi pozivi k čim bolj množičnemu cepljenju starejših od 12 let. Za cepljenje se je do zdaj namreč odločilo le slabih 13 tisoč mladoletnikov. 7.200 jih je že zaščitenih z vsemi potrebnimi odmerki. Na pozive staršev so se z odprtim cepljenjem za mladoletne odzvali v Kranju. Danes je tam rokave zavihalo 150 otrok. Direktorica lokalnega zdravstvenega doma odziv ocenjuje kot dober in k cepljenju poziva tudi druge mladostnike. 

"Predvsem jih skrbi varnost cepiva, ki se je po mojem mnenju tekom mesecev, ko cepimo, dokazala, saj ni bilo nobenih posebnih stranskih učinkov," je ob današnjem cepljenju mladostnikov dejala direktorica zdravstvenega doma Kranj Lilijana Gantar Žura.

"Ni bila težka odločitev. Jaz sem se odločil tako, da bi bilo čim več možnosti, da bom šel jeseni spet v šolo," je povedal eden od mladostnikov v Kranju.

V Kranju so danes cepili 150 otrok, s čimer so zadovoljni. Prihodnji teden odprtega cepljenja za otroke najverjetneje ne bo, bodo pa razmislili o ponovnem odprtem terminu čez 14 dni. 

"Poudarjam, da se vsi zainteresirani lahko prijavijo na cepljenje pri svojem pediatru in potem s pomočjo pediatra na varen način to steče v lokalnem cepilnem centru," pa je danes poudaril minister za zdravje Janez Poklukar. O tem, ali bo cepljenje otrok v prihodnosti tudi drugje potekalo brez naročanja, kot je potekalo danes v Kranju, pa bo še v tem tednu odločala strokovna skupina.

Vračanje domov Velika Britanija Novice V Anglijo brez karantene le cepljeni iz EU in ZDA Bordo Trendi Slovenska glasbenika zaradi PCT pogojev odpovedala koncerte Janez Poklukar Novice Poklukar k cepljenju poziva tudi prebolevnike Ursula von der Leyen Novice Von der Leynova: Izpolnjen cilj 70 odstotkov cepljenih odraslih Covid-19, cepivo, cepljenje Novice Močan pritisk v ZDA: od Bidna zahtevajo obvezno cepljenje javnih uslužbencev

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin