Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 3. 2020,
18.47

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,51

32

Natisni članek

Jernej Vrtovec elektrika cena Koronavirus

Petek, 20. 3. 2020, 18.47

4 leta, 1 mesec

Vrtovec: Elektrika prihodnje tri mesece cenejša za okoli 20 odstotkov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,51

32

Jernej Vrtovec | Cena elektrike bo prihodnje tri mesece cenejša za okoli 20 odstotkov, je sporočil infrastrukturni minister Jernej Vrtovec. | Foto STA

Cena elektrike bo prihodnje tri mesece cenejša za okoli 20 odstotkov, je sporočil infrastrukturni minister Jernej Vrtovec.

Foto: STA

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je prek Twitterja sporočil dobro novico za državljane. "Naslednje tri mesece bo cena električne energije za približno 20 odstotkov nižja za vsa gospodinjstva in malo gospodarstvo," je zapisal Vrtovec. Z ukrepom vlada prihaja naproti podjetnikom in gospodinjstvom, ki se te dni spopadajo s posledicami epidemije novega koronavirusa. 

Z ministrstva za infrastrukturo so sporočili, da je vlada izdala odlok o začasnem neplačevanju prispevkov za zagotavljanje podpor proizvodnji električne energije v soproizvodnji z visokim izkoristkom in iz obnovljivih virov energije za male poslovne odjemalce in gospodinjske odjemalce električne energije.

Donacija 300 tisoč mask s Kitajske
Novice Potrjenih 341 primerov okužb, v Ljubljano prispelo 300 tisoč mask iz Kitajske #foto #video

Račun za elektriko bo nižji za približno 20 odstotkov

Po mnenju ministrstva bo to znižalo račun za električno energijo za povprečno gospodinjstvo za okrog 20 odstotkov. "S skupnimi močmi smo našli rešitev, ki bo v teh težkih dneh vsaj malo olajšala skrbi," je dodal infrastrukturni minister Jernej Vrtovec.

Po ocenah ministrstva za infrastrukturo bo račun za električno energijo za povprečno gospodinjstvo nižji za okrog 20 odstotkov. | Foto: Thinkstock Po ocenah ministrstva za infrastrukturo bo račun za električno energijo za povprečno gospodinjstvo nižji za okrog 20 odstotkov. Foto: Thinkstock

Državni zbor je sicer na nočni izredni seji po nujnem postopku tudi že sprejel prvi paket zakonov, s katerimi naj bi vsaj nekoliko omilili posledice epidemije za gospodarstvo. Država bo po poročanju STA med drugim priskočila na pomoč delodajalcem, ki bodo delavce zaradi motene dobave ali izpada naročil napotili na čakanje na delo doma.

Rešitve bodo tudi administrativno razbremenile podjetja, ki se že spopadajo s poslovno škodo, zagotovile proračunska sredstva za spopad z epidemijo, prav tako pa bo država v primeru zaostritve razmer lahko zagotovila nemoteno oskrbo s hrano. Državni svetniki so sklenili, da ne bodo izkoristili možnosti veta na sveženj sprejetih interventnih zakonov, da bodo zakoni čim prej stopili v veljavo, piše STA.

Aleš Hojs
Novice Grem lahko na sprehod s partnerjem, če nisva poročena? Minister odgovarja. #video
Ne spreglejte