Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 6. 2024,
20.34

Osveženo pred

1 teden, 1 dan

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Zeleni prehod Zeleni prehod Trajnost Four Points by Sheraton Ljubljana PR članek hotel

Četrtek, 6. 6. 2024, 20.34

1 teden, 1 dan

Four Points by Sheraton Ljubljana nagrajen s prvim certifikatom BREEAM med hoteli v Sloveniji

Oglasno sporočilo
FPLJ_Mons_Jost_Gantar_1200 | Foto Jošt Gantar / Hotel Mons

Foto: Jošt Gantar / Hotel Mons

Four Points by Sheraton Ljubljana je postal prvi hotel v Sloveniji s prestižnim certifikatom BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method). Ta mejnik poudarja neomajno predanost hotela trajnosti in skrbnosti do okolja.

Certifikat BREEAM je mednarodno priznan kot merilo trajnostnega oblikovanja, gradnje in delovanja stavb. Ocenjuje različne vidike okoljskega delovanja stavbe, vključno z energetsko učinkovitostjo, porabo vode, izbiro materialov in ekološkim vplivom. Doseganje certifikata BREEAM odraža zavezanost podjetja zmanjšanju ogljičnega odtisa in spodbujanju trajnostnih praks v svojem delovanju.

Hotel Mons | Foto: HOTEL MONS D.O.O. Foto: HOTEL MONS D.O.O.

Kot prvi hotel v Sloveniji, ki je prejel certifikat BREEAM, postavlja Four Points by Sheraton Ljubljana precedens za okolju prijazne prakse v regiji gostinske industrije. S poudarkom na trajnosti si hotel prizadeva ne le izboljšati izkušnje gostov, temveč tudi pozitivno prispevati k lokalnemu okolju in skupnosti.

"Z veseljem sprejemamo prvi certifikat BREEAM v Sloveniji, ki je potrditev naših stalnih prizadevanj za predanost trajnosti," je povedal Hotel Mons | Foto: HOTEL MONS D.O.O. Foto: HOTEL MONS D.O.O. Dragan Ćulibrk, generalni direktor hotela Four Points by Sheraton Ljubljana. "Od začetka delovanja našega hotela smo si prizadevali vključiti okolju prijazne prakse v vsak vidik našega delovanja. Ta certifikat ne samo potrjuje našo zavezanost, temveč nas tudi spodbuja, da nenehno postavljamo visoke standarde trajnostne gostinske industrije."

Four Points by Sheraton Ljubljana vključuje širok nabor ekoloških pobud, namenjenih zmanjšanju okoljskega vpliva in hkrati zagotavljanju izjemnih izkušenj gostov. Te pobude vključujejo energetsko učinkovite svetlobne sisteme, vodovodne naprave za varčevanje z vodo, strategije zmanjševanja odpadkov in uporabo lokalno pridelanih materialov in izdelkov, kadar je to mogoče. Poleg tega hotel aktivno sodeluje z gosti in zaposlenimi pri spodbujanju ozaveščenosti o okolju in spodbuja odgovorno ravnanje.

"Prejem certifikata BREEAM utrjuje naš položaj vodilnega igralca v hotelirstvu in upam, da bomo spodbudili še druge deležnike, da se pridružijo tej zeleni inciativi," je dejal Dragan Ćulibrk, direktor hotela. "Zavezani smo spodbujanju zelene prihodnosti za našo skupnost in planet, to priznanje pa nas spodbuja, da v prihodnjih letih nadaljujemo s še večjimi trajnostnimi pobudami."

Fotogalerija
1
 / 6

O blagovni znamki Four Points by Sheraton

V hotelih blagovne znamke Four Points lahko izkusite pametno potovanje. Predstavljajo okolje, kjer se prepletata posel in užitek, saj gostom nudijo kvalitetno udobje na poti. Blagovna znamka Four Points je bila zasnovana po meri neodvisnih poslovnih popotnikov. Obiskovalci lahko v hotelih Four Points by Sheraton najdejo brezčasen stil in poslovnežem prilagojeno storitev. Hotele Four Points by Sheraton boste našli v bližini letališč ali v predmestjih. Vsak hotel ponuja pristen občutek domačnosti. V Four Points by Sheraton hotelih se boste lahko sprostili ob gledanju športa in okušanju lokalnega piva. Program Best Brews omogoča gostom, da po vsem svetu v več kot 300 hotelskih barih okušajo lokalna, strateško izbrana craft piva in uživajo ob lokalni kulinariki. Pri izboru upoštevajo edinstven okus, priljubljenost in kakovost sestavin. Brezplačen WiFi v sobah in javnih prostorih ter brezplačna plastenka vode sta le del zaveze, s katero se blagovna znamka Four Points približuje gostom.


Naročnik oglasne vsebine je HOTEL MONS D. O. O.

Ne spreglejte