SiolNET. Novice Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prisrčen naraščaj v ljubljanskem živalskem vrtu (foto)

4

termometer

Pomlad je živalski vrt v Ljubljani obogatila s številnimi mladiči. Vse od zlatoličnih gibonov do pritlikavih koz, ovc in pujsov.

Kot so sporočili iz ZOO Ljubljana, so se zelo razveselili naraščaja pri zelo ogroženi vrsti zlatolični gibon. Par, z imenom Liling in Liping, ki je genetsko najvrednejši par v Evropi, je star 27 let in se počasi bliža koncu reproduktivne dobe. Do zdaj se jima je rodilo sedem samcev in ena samica, to pa je njun deveti mladič. Sta izredno skrbna starša, samec je zelo zaščitniški do samice in mladičev. Ko mladiči odrastejo, zapustijo svoje starše in se osamosvojijo. Štiri mladiče so tako že oddali v evropske živalske vrtove, dva pa še čakata na oddajo in so ju začasno namestili v domovanje poleg šimpanzov.

Redka in ogrožena podvrsta liči antilop je konec februarja skotila mladiča. Te antilope so razširjene le v močvirnem predelu ob reki Kafue v Zambiji. V vodo bežijo pred plenilci, zato imajo podaljšane in razširjene parklje.

Pri divjih svinjah so se letos skotili štirje mladiči, ki jih krasi črtast vzorec na hrbtu, da se v naravi lažje skrijejo pred plenilci.

Najmlajša sta mladiča mar, glodavcev, ki živijo v pampah Južne Amerike.

V ljubljanskem živalskem vrtu pa se bodo predvsem otroci razveselili številčnega naraščaja pritlikavih koz, ovc in pujsov v otroškem ZOO-ju

Pa tudi drežniške koze, jezersko-solčavske ovce in zebuja v ogradi domačih živali.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin