Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 10. 2018,
16.14

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52

2

Natisni članek

Ljubljana Zoran Janković Levica Milan Jakopovič

Četrtek, 18. 10. 2018, 16.14

5 let, 6 mesecev

Levica v boj za župana Ljubljane pošilja Milana Jakopoviča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52

2

Milan Jakopovič | Levica v boj za župana Ljubljane pošilja Milana Jakopoviča. | Foto STA

Levica v boj za župana Ljubljane pošilja Milana Jakopoviča.

Foto: STA

Predstavniki ljubljanskega mestnega odbora Levice so vložili kandidaturo Milana Jakopoviča za ljubljanskega župana. Prav tako so vložili svetniško listo in kandidature za člane svetov četrtnih skupnosti. Kot so sporočili iz Levice, je čas, da glavno mesto dobi "župana, ki bo skrbel za blaginjo vseh prebivalcev, ne le za korist peščice".

Levica se na volitve podaja s svojim županskim kandidatom, pedagogom in humanitarcem Milanom Jakopovičem, ter listo kandidatk in kandidatov za mestni svet in četrtne svete, ki se zavzemajo za celovit in enakomeren razvoj Ljubljane, so zapisali v ljubljanskem mestnem odboru stranke.

Zoran Janković in Anže Logar
Novice Lahko Logar Jankovića odpelje v drugi krog?

Pred interese kapitala bomo postavili potrebe ljudi

Njihov cilj je zagotoviti kakovostno in dostojno življenje vsem Ljubljančankam in Ljubljančanom, ne le tistim, ki si ob vse višjih cenah stanovanj in drugih življenjskih stroškov bivanje v mestu sploh lahko privoščijo. "Zato bomo pred interese kapitala postavili potrebe ljudi ter si skupaj z njimi prizadevali za reševanje vse bolj perečih socialnih, stanovanjskih in infrastrukturnih vprašanj v mestu in njegovi okolici," so navedli v ljubljanskem mestnem odboru Levice.

Ker imajo pravico do mesta vsi, je treba po njihovih navedbah "prelomiti z uveljavljeno avtokratsko in netransparentno prakso upravljanja skupnega dobrega". Mesto mora delovati v dobro prebivalk in prebivalcev Ljubljane, ne za zasebne interese, kar je mogoče zagotoviti le s skupnim demokratičnim ter neposrednim odločanjem pri urejanju javnih zadev in proračunskih sredstev, so prepričani v Levici.

Zoran Janković
Novice Kdo lahko ogrozi Jankovićev primat v prestolnici?

Kandidature za župana Ljubljane do zdaj vložilo sedem kandidatov

Ob zagotavljanju enakih možnostih za vse na področju javnega zdravstva in šolstva prestolnica potrebuje tudi premišljeno trajnostno mobilnost in ozelenitev urbanih površin, so nekatere prednostne cilje našteli v ljubljanskem odboru Levice.

Kandidature za ljubljanskega župana so poleg Jakopoviča do zdaj napovedali oziroma vložili še aktualni župan Zoran Janković, Anže Logar (SDS/NSi, SLS), Mirko Brnič Jager (Zeleni Slovenije), Dragan Matić (SMC), Smiljan Mekicar (Dobra država) in Mihael Rihar (Naprej Slovenija).

Ne spreglejte