Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 8. 2016,
17.01

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,13

1

Natisni članek

pametni telefoni Samsung

Torek, 2. 8. 2016, 17.01

6 let, 7 mesecev

Samsung Galaxy Note7 – nov najboljši pametni telefon ali pogreta juha?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,13

1

Južnokorejski proizvajalec elektronike je predstavil svojega novega paradnega konja, pametni telefon Galaxy Note7. Naprava s skoraj 14,5-centimetrsko diagonalo zaslona (5,7 palca) tako po obliki kot strojni moči zelo spominja na Samsungova že utečena prvaka, pametna telefona Galaxy S7 in S7 edge. Kaj je tista prednost, ki bo modelu Note7 pomagala prepričati uporabnike?

To ni Note, kot ga poznamo

Letošnjo generacijo družine pametnih telefonov Samsung Galaxy Note zaznamujejo tri novosti: 

- Naprava ni več namenjena prikazu znanja Samsungovih inženirjev in naganjanju strahu v kosti tekmecev. Galaxy Note7 namreč poganja praktično ista strojna oprema kot Galaxy S7 in S7 edge, ki sta izšla letos zgodaj spomladi.

Procesor je enak osemjedrni Exynos oziroma Snapdragon 820 (v ZDA), delovnega pomnilnika je štiri gigabajte, fotoaparat ima 12 milijonov slikovnih pik in zaslonko s širino f/1.7. Zaslon je enak kot pri S7, le nekaj centimetrov večji in malce ukrivljen, a ne toliko kot pri Galaxy S7 edge.

Prostora za shranjevanje podatkov je 64 gigabajtov, razširiti ga je mogoče s spominsko kartico do 256 GB. Note7 je tako kot oba modela S7 tudi vodoodporen, poganja ga operacijski sistem Android 6.0 Marshmallow, ki ga bo kmalu mogoče nadgraditi na 7.0 Nougat.

V skladu s tradicijo ima Note7 priloženo tudi pametno paličico za tapkanje po zaslonu in hitro izvrševanje ukazov S Pen. Če gre soditi po našem testu Galaxy S7, bomo najverjetneje dobili odličen telefon.

Kapaciteta baterije je 3.500 miliamperskih ur, celo malce manj kot pri modelu Galaxy S7 edge. | Foto: Kapaciteta baterije je 3.500 miliamperskih ur, celo malce manj kot pri modelu Galaxy S7 edge.

- Ime. Samsung je preskočil Note 6 in prešel na sedmico. Med Note in 7 je izginil tudi presledek. Kot pravijo pri Samsungu, želijo pri zaporednih številkah svojih pametnih telefonov narediti red. Note v prihodnosti tako ne bo več zaostajal za modeli družine Galaxy S, ki praviloma izidejo nekaj mesecev pred njim. 

- Spet ga bomo lahko kupili tudi v Sloveniji. Modela Note 5 lani k nam ni bilo, Samsung pa je letos napovedal, da bo pametni telefon Note7 na voljo celo na več trgih kot Note 4, zadnji pri nas prodajani Note.

Funkcija, ki Note7 loči od tekmecev

Galaxy Note7 je eden redkih pametnih telefonov, ki uporabniku ponujajo možnost odklepanja zaslona z bralnikom šarenic. S preprostim pogledom v bralnik, ki je v bistvu infrardeča kamera, bo mogoče zakleniti tudi datoteke, aplikacije in drugo vsebino, ki jo bo uporabnik želel zavarovati.

To biometrično tehnologijo med velikimi proizvajalci pametnih telefonov ponujajo le še Microsoft (model Lumia 950 XL) in nekaj kitajskih znamk. 

Note7 bo v Sloveniji na voljo od začetka septembra, šlo bo za najdražji Samsung pri nas

Slovenski kupci bodo lahko pametni telefon Samsung Galaxy Note7 prednaročili 16. avgusta, prodaja pa se začne 2. septembra. 

Natančne cene za slovenski trg še niso znane, v Veliki Britaniji pa bo za Note7 treba odšteti 749 funtov, kar je preračunano blizu 900 evrov.  V državah evrskega območja bi neuradno redna maloprodajna cena brez pisala S Pen in drugih priboljškov, kot so 360 kamera ali očala za navidezno resničnost, pristala pri številki 849, tisti, ki se odločijo za prednaročilo, pa bodo v dar prejeli izpopolnjen Samsungov oziroma Oculusov naglavnik za navidezno resničnost,

 

Ne spreglejte