Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Torek,
18. 12. 2018,
18.48

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

1

Natisni članek

viralka Fortnite Princ z Bel Aira

Torek, 18. 12. 2018, 18.48

5 let, 4 mesece

Pozabljeni TV-zvezdnik, ki je zabaval tudi Slovence, znova spomnil nase

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

1

Alfonso Ribeiro | Alfonso Ribeiro (levo) in Will Smith (desno) sta v humoristični nanizanki Princ z Bel Aira igrala bratranca Carltona (Ribeiro) in Willa (Smith). Ribeiro se po koncu snemanja (1996) izredno uspešne nanizanke skoraj ni več pojavil v odmevnejših TV-serijah ali filmih, njegov najvidnejši nastop je bil večidel samo še udeležba v ameriški različici tekmovalne oddaje Zvezde plešejo leta 2014, iz katere je izšel kot končni zmagovalec. Will Smith je medtem postal filmska zvezda svetovnega kova.  | Foto Reuters

Alfonso Ribeiro (levo) in Will Smith (desno) sta v humoristični nanizanki Princ z Bel Aira igrala bratranca Carltona (Ribeiro) in Willa (Smith). Ribeiro se po koncu snemanja (1996) izredno uspešne nanizanke skoraj ni več pojavil v odmevnejših TV-serijah ali filmih, njegov najvidnejši nastop je bil večidel samo še udeležba v ameriški različici tekmovalne oddaje Zvezde plešejo leta 2014, iz katere je izšel kot končni zmagovalec. Will Smith je medtem postal filmska zvezda svetovnega kova. 

Foto: Reuters

Alfonso Ribeiro, ameriški televizijski igralec, ki se ga najbolj spomnimo po vlogi Carltona v humoristični nanizanki Princ z Bel Aira, ki se je zelo pogosto vrtela tudi na slovenskih TV-postajah, toži razvijalca trenutno najbolj priljubljene videoigre na svetu, Fortnite, ker naj bi brez dovoljenja kopiral njegov prepoznavni ples. 

Podjetje Epic Games, ki razvija izredno priljubljeno videoigro Fortnite, je ukradlo ples, ki si ga je izmislil televizijski igralec Alfonso Ribeiro, in zdaj z njim služi tako, da ga prodaja igralcem Fortnite, je za spletni portal TMZ povedal Ribeirov odvetnik.

Fortnite
Novice Fortnite: vse o bombastični uspešnici, ki je obnorela planet

Fortnite igralcem omogoča nakup plesnih animacij, s katerimi se lahko posmehujejo nasprotnikom, ki so jih pravkar premagali. Plesi v večini primerov posnemajo gibe, ki so ali priljubljeni na spletu in med mladimi ali pa so se pojavili v različnih filmih ali TV-serijah

Ribeiro prek odvetnika sporoča, da mu pri Epic Games ne le niso ponudili nobene oblike kompenzacije, temveč ga niti niso vprašali za dovoljenje, ali lahko v igri Fortnite sploh uporabijo ples, ki si ga je, kot trdi, izmislil sam med snemanjem humoristične nanizanke Princ z Bel Aira:

47-letni igralec je trenutno sicer ravno sredi postopka zaščite svojega prepoznavnega plesa kot intelektualne lastnine. Razlog za to je, da ga je še pred Epic Games v videoigri uporabilo še eno drugo podjetje in sicer 2K Games v simulaciji košarke NBA2K16. 

Preberite tudi:

Will Smith
Novice Superzvezdnik Will Smith postal obraz ene največjih polomij leta

 

Ne spreglejte