Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Četrtek,
13. 12. 2018,
20.43

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,03

Natisni članek

viralka PewDiePie Will Smith YouTube

Četrtek, 13. 12. 2018, 20.43

5 let, 4 mesece

Superzvezdnik Will Smith postal obraz ene največjih polomij leta

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,03
Will Smith | It's Rewind time oziroma čas je, da dogajanje previjemo nazaj, je v zadnjem tednu postal tako imenovani meme oziroma priljubljena spletna šala. Glasbena kaseta se je zvrtela do konca? It's Rewind time. Si po nesreči umrl? It's Rewind time. Zgrešil pomemben trenutek v Princu z Bel Aira? It's Rewind time. Si prekinil zvezo s partnerico, ker sta se samo prepirala, potem pa ugotovil, da ne moreš živeti brez nje? It's Rewind time. In tako naprej.  | Foto YouTube

It's Rewind time oziroma čas je, da dogajanje previjemo nazaj, je v zadnjem tednu postal tako imenovani meme oziroma priljubljena spletna šala. Glasbena kaseta se je zvrtela do konca? It's Rewind time. Si po nesreči umrl? It's Rewind time. Zgrešil pomemben trenutek v Princu z Bel Aira? It's Rewind time. Si prekinil zvezo s partnerico, ker sta se samo prepirala, potem pa ugotovil, da ne moreš živeti brez nje? It's Rewind time. In tako naprej.

Foto: YouTube

Na družbenih omrežjih je mogoče v zadnjih dneh pogosto naleteti na celo vrsto šaljivih fotografij ameriške legende zabavne industrije Willa Smitha s pripisom "It's Rewind time." Gre za prizor iz uvodne špice pregleda leta 2018, ki je danes postal najbolj osovražen videoposnetek na YouTubu vseh časov. Prejšnji rekorder je minuse zbiral blizu devet let, novemu pa je to uspelo samo v enem tednu po prihodu na splet.

YouTube Rewind je tradicionalni decembrski videoposnetek, ki ga vodstvo druge najbolj priljubljene spletne strani izdaja od leta 2010. Videoposnetek predstavlja povzetek vseh najpomembnejših dogodkov in trendov, ki so iztekajoče se leto zaznamovali tako na YouTubu kot drugod na spletu.

V Rewindu, gre za angleški izraz, ki v tem kontekstu pomeni previjanje časa nazaj, se praviloma pojavijo tudi nekateri najbolj prepoznavni uporabniki YouTuba, katerih videoposnetke gleda na milijone ljudi. 

Kaj je šlo narobe pri letošnjem Rewindu? Zdi se, da vse. 

Videoposnetek z naslovom YouTube Rewind 2018: Everyone Controls Rewind se je na YouTubu pojavil 6. decembra, torej natanko pred tednom dni, in tako rekoč takoj začel zbirati negativne kritike. 

Uporabniki so se v komentarjih pritoževali, da je videoposnetek narejen zelo amatersko in da kljub dolžini več kot osmih minut sploh ne povzame nekaterih najpomembnejših dogodkov, ki so se močno dotaknili skupnosti uporabnikov na YouTubu.

To so bili med drugim boksarski obračun med dvema izredno priljubljenima ustvarjalcema vsebin za YouTube, dokumentarni film, ki ga je o zvezdniku YouTuba Jakeu Paulu posnel drugi prepoznavni YouTuber Shane Dawson, in smrti številnih svetovno znanih oseb: glasbenikov XXXTentaciona, Maca Millerja in Aviciija, znanstvenika Stephena Hawkinga, očeta stripovskih superjunakov Stana Leeja, znanega opisovalca računalniških iger Johna Petra Baina

Ogromno uporabnikov YouTuba je zmotilo tudi dejstvo, da se v videoposnetku Rewind 2018 ni pojavil z naskokom največji zvezdnik YouTuba - Šved Felix Kjellberg, ki je bolj znan po vzdevku PewDiePie. | Foto: YouTube Ogromno uporabnikov YouTuba je zmotilo tudi dejstvo, da se v videoposnetku Rewind 2018 ni pojavil z naskokom največji zvezdnik YouTuba - Šved Felix Kjellberg, ki je bolj znan po vzdevku PewDiePie. Foto: YouTube

V enem tednu do rekorda, ki se je zdel nedosegljiv

Kako zelo nesimpatičen je bil uporabnikom YouTubov pregled leta, se je takoj po tem, ko je bil 6. decembra naložen na spletno stran, začelo odražati v številu palcev navzdol oziroma minusov, ki jih je začel prejemati videoposnetek.

Palec navzdol je YouTubov način, s katerim lahko uporabniki pokažejo, da jim videoposnetek ni všeč. Palec navzgor medtem izraža pozitivno mnenje o videoposnetku in je YouTubov ekvivalent všečku na Facebooku

Videoposnetek YouTube Rewind 2018: Everyone Controls Rewind je glede na število zbranih palcev navzdol danes postal najbolj osovražen na YouTubu vseh časov. Uradni števec všečkov na YouTubu kaže okroglih 10 milijonov minusov, na analitični spletni strani LikesCounter, ki všečke šteje v realnem času, pa jih ima že več kot 10,5 milijona

Pregled leta je postal prvi videoposnetek na YouTubu, ki je presegel mejo 10 milijonov minusov oziroma palcev navzdol.  | Foto: YouTube Pregled leta je postal prvi videoposnetek na YouTubu, ki je presegel mejo 10 milijonov minusov oziroma palcev navzdol.  Foto: YouTube

Rewind 2018 je krono za uporabnikom YouTuba najmanj ljub videoposnetek vzel videospotu za skladbo Baby kanadskega pevca Justina Bieberja.

Baby je skoraj 9,9 milijona palcev navzdol sicer zbiral skoraj devet let, saj se je na YouTubu prvič pojavil že davnega februarja 2010. 

Kateri so še drugi najbolj osovraženi videoposnetki na YouTubu?

It's Everyday Bro, pesem YouTubovega zvezdnika Jaka Paula - 4 milijoni minusov:

Napovednik za videoigro Call of Duty: Infinite Warfare - 3,7 milijona minusov:

"Ali lahko ta videoposnetek zbere en milijon minusov?", družbeni eksperiment Felixa Kjellberga (PewDiePie), najbolj prepoznavnega uporabnika YouTuba - 3,7 milijona minusov:

Videospot za pesem Despacito Luisa Fonsija - 3,6 milijona minusov:

Videospot za pesem Friday ameriške pevke Rebecce Black - 3,3 milijona minusov:

Preberite tudi:

Anthony Akers
Novice Preizkušal je potrpljenje policije: "Takoj pridem, samo še nekaj uredim"
YouTube
Novice Končno slovo ene najbolj motečih funkcij YouTuba
Thumb, zmaj, polet
Novice Drama na nebu: pilot storil kritično napako, velika sreča za potnika #video
Paket, paketi, pošiljke
Novice Ste dobili zmečkan paket? Ta videoposnetek pokaže, zakaj.
Susan Wojcicki
Novice Svarilo: Nova zakonodaja EU nam lahko vzame "pravi" YouTube
Riba, ligenj, morska zvezda, zobje
Novice Poglejte, kakšne prikazni je potegnil iz morskih globin na vrhu sveta
Asmr
Novice Kaj je ASMR, eden od najbolj nenavadnih pojavov na internetu
Novice Mojstrsko prestrežen zahrbten udarec je postal prava senzacija
luksuzna domovanja
Trendi Razkošna domovanja najbolj znanih zvezdnikov z YouTuba #foto #video
Ne spreglejte