Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Ponedeljek,
7. 8. 2023,
12.52

Osveženo pred

8 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

optična omrežja poplave mobilni internet mobilno omrežje GVO Telekom Slovenije

Ponedeljek, 7. 8. 2023, 12.52

8 mesecev, 3 tedne

Do 15. avgusta uporabnikom mobilne telefonije Telekoma Slovenije s prizadetih območij neomejen prenos podatkov

Omrežje Telekoma Slovenije v celoti delujoče, obnova poškodovanega omrežja se nadaljuje

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Dol pri Ljubljani, poplave, Telekom Slovenije, GVO | Od 1.500 baznih postaj Telekoma Slovenije v ponedeljek opoldne niso delale samo tri, kar pomeni, da so telekomunikacijske storitve Telekoma Slovenije dostopne po vsej državi, a pot od začasnih rešitev, kot je ta na sliki, do končne sanacije bo zahtevna in dolgotrajna. | Foto Srdjan Cvjetović

Od 1.500 baznih postaj Telekoma Slovenije v ponedeljek opoldne niso delale samo tri, kar pomeni, da so telekomunikacijske storitve Telekoma Slovenije dostopne po vsej državi, a pot od začasnih rešitev, kot je ta na sliki, do končne sanacije bo zahtevna in dolgotrajna.

Foto: Srdjan Cvjetović

V nedeljo je ekipam Telekoma Slovenije in GVO uspelo ponovno vzpostaviti možnosti komunikacije na celotnem območju države, tudi prebivalcem Mežice, Podvolovljeka in Črne na Koroškem.

Bazno postajo za omenjene tri vasi in še tiste na 34 drugih lokacijah na prizadetih območjih začasno sicer poganjajo agregati, za katere zanesljivo in stalno dostavo goriva ponekod pomagajo zagotavljati bližnji prebivalci.

Od približno 1.500 baznih postaj, ki jih upravlja Telekom Slovenije, so bile v ponedeljek opoldne nedelujoče samo še tri, ki so na izjemno nedostopnem ozemlju, a so kljub temu na prioritetnem seznamu opravil, je za Siol.net potrdil direktor dostopovnega omrežja pri Telekomu Slovenije mag. Matjaž Beričič.

Dela bo še veliko

Za lažjo komunikacijo v tako kriznih razmerah in za pomoč pri sanaciji Telekom Slovenije do 15. avgusta vsem svojim uporabnikom na prizadetih območjih omogoča neomejen mobilni prenos podatkov.

Soboto smo preživeli z eno izmed terenskih ekip Telekoma Slovenije in GVO, več v spodnjem prispevku.
Dol pri Ljubljani, poplave, Telekom Slovenije, GVO
Novice Sobota z ekipami Telekoma Slovenije in GVO

Terenske ekipe Telekoma Slovenije danes predvsem vzdržujejo delovanje baznih postaj, ki se napajajo z agregati, in sanirajo funkcijske lokacije Telekoma Slovenije. Med večjimi izzivi je tista v Mengšu, ki je ključna za zagotavljanje fiksnih storitev na območju Mengša in okolice, a je bila v celoti poplavljena in uničena. Za kratkoročno in dolgoročno sanacijo bo treba poskrbeti med drugim tudi na lokacijah Črna, Luče, Prebold, Liboje, Logarska doline, Solčava, Radmirje in Pečovnik.

Neprecenljiva pomoč

Pri Telekomu Slovenije se ob tem še enkrat iskreno in globoko zahvaljujejo vsem, od domačinov in lokalnih skupnosti do civilne zaščite, gasilcev, policije, Slovenske vojske in vseh preostalih, ne nazadnje tudi svojim zaposlenim, ki na terenu nesebično delajo vse, da vsem na prizadetih območjih z vsemi sredstvi in na vse načine pomagajo.

Ne spreglejte