SiolNET. Novice Črna kronika
4,85

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Po utopitvi otroka policisti preiskujejo sum povzročitve smrti iz malomarnosti

4,85

termometer

Bazen | Šlo naj bi za otroka, ki je bil v Termah Ptuj na rojstnodnevni zabavi. | Foto: Shutterstock
Šlo naj bi za otroka, ki je bil v Termah Ptuj na rojstnodnevni zabavi. Foto: Shutterstock

Policijska uprava Maribor je bila ob 12.30 uri obveščena, da se je v bazenu na območju PU Maribor, dogodek naj bi se zgodil v Termah Ptuj, utapljal otrok. Iz vode so ga rešili, mu nudili prvo pomoč in ga odpeljali bolnišnico, a je kljub zdravstveni pomoči umrl. Na kraju dogodka sta bila dežurni preiskovalni sodnik in dežurna državna tožilka.

Kot je poročal spletni portal ptujinfo.com, sicer neuradno, je bil ponesrečenec star okrog sedem let, šlo pa naj bi za otroka, ki je bil v Termah Ptuj na rojstnodnevni zabavi. 

Uprava za zaščito in reševanje je že pred tem objavila, da se je nekaj pred 12. uro v Termah Ptuj na bazenih med plavanjem ponesrečila mladoletna oseba. Reševalci iz vode na bazenu so poškodovani osebi nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev, ki so jo nato prepeljali v nadaljnjo oskrbo v Splošno bolnišnico Ptuj.

Dežurni preiskovalni sodnik je odredil sodno obdukcijo

Z mariborske policijske uprave so sporočili, da sta bila o dogodku obveščena dežurna tožilka ODT na Ptuju in dežurni preiskovalni sodnik OS na Ptuju, ki je ogled kraja prepustil policiji. Obveščen je bil tudi Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami. 

V nadaljevanju je dežurni preiskovalni sodnik odredil sodno obdukcijo. 

Policisti še naprej intenzivno zbirajo obvestila o okoliščinah dogodka in nadaljujejo s preiskavo suma storitve kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti (118. čl. KZ-1). O vseh ugotovitvah bodo obvestili okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Narooma Novice Policist umrl med reševanjem sina iz morja Hrvaška policija Novice Hrvaški policisti našli trupla treh utopljenih migrantov Virusi in otroci Novice Respiratorna obolenja otrok povečala naval na ZD Center #video
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin