Obtožena na Facebooku objavljenega umora: Bila sva pijana #video

Na okrožnem sodišču Krško se je začela glavna obravnava v sojenju Alešu Olovcu in Martinu Kovaču, ki ju obtožnica bremeni, da sta februarja brutalno pretepla 26-letnika, zaradi česar je ta kasneje umrl, in napad objavila na družbenem omrežju Facebook.

Napadalca sta umor 26-letnika objavila na družabnem omrežju Facebook.

Napadalca sta umor 26-letnika objavila na družabnem omrežju Facebook. Foto: Reuters

V okviru glavne obravnave, ki poteka pred petčlanskim sodnim senatom, v katerem so ob dveh sodnikih še trije porotniki, je sodnica Cvetka Ogorevc Sotelšek najprej zaslišala osumljenca, ki jima tožilstvo očita kaznivo dejanje umora in neupravičeno snemanje. Oba krivdo zanikata.

[video: 63673 / ]

Kot je po današnji obravnavi povedala tožilka Mateja Roguljič, obramba osumljencev, 20-letnega Olovca in 29-letnega Kovača, temelji na tem, da sta bila v času dejanja vinjena in da se vsega ne spominjata. To je po njenem povsem logična obramba.

Glede na to, da skuša Kovačeva obramba dokazati, da je njegova odgovornost za omenjeni napad manjša in da je pobudo zanj dal Olovec, pa tožilka za zdaj vztraja pri obtožnici, da gre za umor v sostorilstvu, za kar je zagrožena najmanj 15-letna zaporna kazen.

Sorodne vsebine

Komentarji

4
  • miha.dolanc / 26.07.2017. ob 16:35

    a ni zanimivo! ko nekdo povzroči prometno nesrečo pijan-je alkohol olajševalna okoliščina?! mislim, da je ta sodni sistem odsev totalne nezrelosti. Kazni za umore je absolutno potrebno dvignit na ameriško raven!

  • Tissot82 / 20.07.2017. ob 09:46

    Če znaš odkleniti telefon, zagnati FB in protisniti na ikono za oddajanje v živo vseekakor ne moreš biti manj priseben zaradi alkohola.

  • TTbow / 17.07.2017. ob 23:01

    Kdorkoli to upošteva mora takoj leteti iz službe. To je žaljenje, da se na to zgovarjata sploh. Žal pri slovenskih nesposobnih sodnikih take stvari dejansko delujejo.

Prikaži vse

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano