SiolNET. Novice Črna kronika
0,71

termometer

  • Messenger
  • Messenger
25-letnik zapeljal proti policistki

Nov dan, novo ogrožanje policistke na Celjskem

0,71

termometer

Slovenska policija
Na Celjskem je še drugi dan zapored voznik zapeljal proti policistki. Foto: STA

Iz Policijske uprave Celje so sporočili, da je po torkovi nevarni vožnji Celjana, ki je ogrožal udeležence cestnega prometa in pri bežanju pred policisti skoraj povozil policistko Policijske postaje Celje, tudi danes prišlo do ogrožanja policistke tamkajšnje prometne policije. Med izvajanjem nadzora kontrole hitrosti kršitelj ni ustavil na znake policistke Policijske postaje Celje za ustavljanje, pač pa je zapeljal proti njej, tako da je morala odskočiti, sicer bi jo povozil, so sporočili iz PU Celje.

Policija prometna nesreča Novice Drama v Celju: voznik BMW-ja bežal in skoraj zbil policistko

"Policisti Postaje prometne policije Celje so danes zjutraj med opravljanjem maratona nadzora hitrosti izmerili hitrost vožnje voznika osebnega avtomobila, ki je v naselju Prekopa pri omejitvi 50 kilometrov na uro, vozil 84 kilometrov na uro. Po opravljeni meritvi hitrosti je policistka voznika poskušala ustaviti, vendar voznik znakov policistke ni upošteval in je zapeljal proti njej, tako da je morala odskočiti s ceste na avtobusno postajališče, saj bi drugače trčil vanjo. Voznik ji je v neposredni bližini iz vozila pokazal sredinec in s  pospešeno hitrostjo odpeljal naprej po regionalni cesti v smeri proti Celju. Policista sta se odpeljala za njim. Po slabem kilometru vožnje je voznik ustavil ob potoku Bolska in peš pobegnil čez potok," so zapisali in dodali, da so 25-letnega kršitelja pozneje izsledili policisti Policijske postaje Žalec.

policija radar Avtomoto Znanih je 589 lokacij: tukaj danes policisti merijo hitrost

Denarna kazen in kazenska ovadba

"Zaradi ugotovljenih cestno prometnih prekrškov, vožnje s prekoračeno hitrostjo v naselju, vožnje neregistriranega in nezavarovanega vozila, za katerega ni bil opravljen tehnični pregled, uporabe registrskih tablic, ki so bile izdane za drugo vozilo, neuporabe varnostnega pasu in neupoštevanja znakov policistke smo zoper njega uvedli prekrškovni postopek, zaradi česar mu grozi 2.620 evrov globe. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja Preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi bomo 25-letnega voznika kazensko ovadili," so še dodali. 

Voznik je sicer imel veljavno vozniško dovoljenje, na katerem pa je vpisan ukrep prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja z odložitvijo.

Policija Novice Prek telefona sporočil, da je v poslovalnico NLB podtaknil bombo traktor Novice S traktorjem zapeljal v prepad

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin