Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 12. 2022,
18.21

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,29

61

Natisni članek

tožilstvo Gornja Radgona Murska Sobota alkotest

Torek, 13. 12. 2022, 18.21

1 leto, 4 mesece

Tožilko že tretjič ujeli pijano, tokrat med službenim časom in v službenem vozilu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,29

61

Tožilko okrožnega državnega tožilstva Murska Sobota Anico Šoštarič so pred dvema tednoma že tretjič ujeli pijano za volanom, a tokrat med službenim časom in v službenem vozilu, ko se je vračala z obravnave, poroča Svet na Kanalu A. Napihala je krepko več od dovoljenega in začasno ostala brez vozniškega izpita. Pred časom si je že prislužila opomin in disciplinski postopek, zdaj jo čaka še tretji disciplinski postopek. Novinarji Sveta na Kanalu A so jo poskušali poklicati, a se ni oglasila. 

"Po obravnavi je poklicala vodjo vzdrževanja, da je treba iti po službeni avto, ki je parkiran na avtobusni postaji v Gornji Radgoni, saj so jo, kot je dejala, ustavili policisti in je šla na strokovni pregled," pojasni Drago Farič, vodja tožilstva, ki so mu policisti kasneje razkrili, da je napihala čez dovoljeno mejo in da ji je bila nadaljnja vožnja prepovedana. Ona mu, kot je dejal, podrobnosti ni želela razkriti. 

To je zdaj, kot pove Farič, že tretjič v prometu, enkrat je bila vinjena tudi na delovnem mestu. Edina sankcija, ki jo je doslej doletela, je opomin, drugi disciplinski postopek pa še ni zaključen. Zdaj jo čaka še tretji disciplinski postopek, tokrat zaradi hude kršitve.

Informacije o tem, ali se bo vrhovno državno tožilstvo lotilo še strokovnega pregleda njenega dosedanjega dela, Farič za zdaj še nima. 

Prvič so jo ujeli februarja 2019, septembra 2021 je povzročila prometno nesrečo

Začelo se je pred štirimi leti, februarja 2019, ko je državna tožilka za volanom napihala štirikrat več, kot je dovoljeno. Nadaljevalo se je lani septembra, ko je v vinjenem stanju povzročila prometno nesrečo z materialno škodo in pobegnila s kraja nesreče. Takrat je napihala več kot dva promila, kar je štirikrat več, kot je dovoljeno.

alkotest
Novice Tožilko že drugič ujeli pijano za volanom
Ne spreglejte