SiolNET. Novice Črna kronika
4,53

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kaj se dogaja s fantoma, ki sta do smrti pretepla 26-letnika?

4,53

termometer

Facebook prijava
Foto: Reuters

Osumljenima napada na 26-letnika pri Podbočju 13. februarja letos je sodišče v Krškem pripor podaljšalo za 45 dni. Tožilstvo je sicer predlagalo podaljšanje pripora za osumljenca za dva meseca. Ker je napadeni 26-letnik dan po pretepu umrl, sta za zdaj osumljena povzročitve posebno hude telesne poškodbe s smrtnim izidom.

Policija je v noči na 13. februar prijela več prijav posnetka pretepa, objavljenega na družbenem omrežju Facebook. Policisti so zagnali akcijo preverjanja in 13. februarja okoli 4. ure zjutraj v okolici Podbočja v občini Krško našli hudo pretepenega 26-letnega moškega, ki so ga reševalci zaradi hudih poškodb prepeljali v UKC Ljubljana.


Preberite še:
Pravnika po smrtonosnem pretepu v Podbočju: Tožilka je premila
Po umoru v Podbočju: zakaj lahko alkoholiziran storilec dobi nižjo kazen kot trezen?

Tožilec očitano kaznivo dejanje prekvalificiral

Policisti Policijske uprave (PU) Novo mesto so kmalu prijeli osumljenca napada, stara 20 in 29 let, ter ju osumili kaznivega dejanja povzročitve posebno hude telesne poškodbe, za katero je zagrožena zaporna kazen od enega do deset let.

Ker je dan po napadu žrtev umrla, je tožilec očitano kaznivo dejanje prekvalificiral v povzročitev posebno hude telesne poškodbe s smrtnim izidom, za kar je zagrožena kazen do 15 let zapora. Očitajo jima tudi neupravičeno slikovno snemanje, za kar je zagrožena kazen do enega leta zapora.

Preiskava primera še vedno poteka

Na Okrožnem državnem tožilstvu v Krškem so poudarili, da to "še ne pomeni, da bo takšna kvalifikacija tudi v obtožbi". Glede na pridobljene dokaze v preiskavi bi dejanje namreč lahko tudi prekvalificirali. Preiskava primera še vedno poteka, kdaj bo sodna obravnava, pa ni mogoče predvideti.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin