Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 4. 2020,
12.06

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,91

19

Natisni članek

policija UKC Ljubljana zaščitne maske noad

Sreda, 22. 4. 2020, 12.06

4 leta

UKC Ljubljana: zaščitno opremo prodajala na spletu, zasegli so jima 40 tisoč evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,91

19

UKC Ljubljana | Zaradi kraje zaščitne opreme oziroma zaščitnih mask v UKC Ljubljana naj bi policija že pridržala dve osebi. | Foto Ana Kovač

Zaradi kraje zaščitne opreme oziroma zaščitnih mask v UKC Ljubljana naj bi policija že pridržala dve osebi.

Foto: Ana Kovač

Policijska uprava Ljubljana vodi predkazenski postopek in hišne preiskave zaradi suma tatvine zaščitne opreme Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana. 31-letnik in 28-letnica naj bi zaščitno opremo prodajala na spletu. Generalni direktor UKC Janez Poklukar je dogajanje obsodil.

Na Policijski upravi Ljubljana so pojasnili, da so sredi aprila prejeli prijavo UKC Ljubljana zaradi suma kaznivega dejanja tatvine zaščitne opreme.

Kot so sporočili, so policisti ugotovili, da sta kaznivega dejanja utemeljeno osumljena 31-letni moški in 28-letna ženska iz Ljubljane. "Po do zdaj zbranih obvestilih sta oba osumljenca odtujeno zaščitno opremo ponujala v prodajo prek različnih spletnih strani. Ljubljanski policisti so od pristojnega sodišča pridobili odredbo za hišno preiskavo, ki je bila danes opravljena na naslovu bivanja osumljencev," so zapisali. Kot so še dodali, so bili v hišni preiskavi zavarovani in zaseženi predmeti (manjša količina zaščitnih mask in razkužil) in okoli 40 tisoč evrov gotovine, za katere policisti sumijo, da izhajajo iz kaznivega dejanja.

Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil, po vseh zbranih podatkih bo zoper osumljenca podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo, pridržanje pa jima je bilo danes odpravljeno, so še sporočili.

Novice Minister Šircelj: Imamo stabilne javne finance in likviden bančni sistem #video

Zaradi kraje zaščitne opreme neuradno pridržali dva človeka

Že pred tem je UKC Ljubljana na spletni strani objavil sporočilo, da so zaznali "odklone pri varovalni opremi" in se nemudoma povezali s Policijsko upravo Ljubljana ter usklajeno spremljali dogajanje. Odrejena je bila izredna inventura zaščitne opreme. "Kriminalisti so v zadnjih dneh v sodelovanju s Službo za korporativno varnost UKC Ljubljana del dejavnosti že opravili v UKC Ljubljana. Policiji se zahvaljujemo za odlično sodelovanje," so ob tem dodali v UKC.

Generalni direktor UKC Ljubljana Janez Poklukar ni želel komentirati, ali so med osumljenimi tudi zaposleni v bolnišnici.  | Foto: STA , Generalni direktor UKC Ljubljana Janez Poklukar ni želel komentirati, ali so med osumljenimi tudi zaposleni v bolnišnici. Foto: STA ,

"Vodstvo UKC Ljubljana od prvega dne odločno podpira vse preiskovalne dejavnosti in ob obžalovanju, da je bila epidemija izkoriščena za okoriščanje posameznikov, verjame, da tovrstne dejavnosti ne bodo bistveno zaznamovale požrtvovalnega dela kolektiva UKC Ljubljana v času epidemije bolezni covid-19," so sporočili iz ljubljanskega UKC, v kateri se trenutno zdravi 34 okuženih.

Koronavirus infekcijska klinika
Novice V Sloveniji umrlo že 79 okuženih #video

Poklukar ni želel komentirati, ali so med osumljenimi zaposleni

Generalni direktor UKC Ljubljana Janez Poklukar je v današnji izjavi za novinarje dejal, da je zgodba, ki so ji skupaj prišli do dna, vredna obsodbe. Dodal je, da bo UKC "naredil vse, da zavaruje svoje zaposlene, svoj ugled in bolnike". Sam sicer ni želel komentirati, ali so med osumljenimi tudi zaposleni v bolnišnici. Prav tako bo po njegovih besedah od ugotovitev preiskave odvisno, kakšne bodo sankcije za morebitne vpletene.

Ne spreglejte