SiolNET. Dom Vrt in okolica
0,50

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Katere rože so primerne za obdarovanje ob dnevu zaljubljenih?

0,50

termometer

valentinovo
Foto: Getty Images

Letos svojega valentina razveselite z rožami, ki niso ravno že zdavnaj izpete rdeče vrtnice. Predlagamo cvetlice, s katerimi boste svojega obdarovanca naravnost navdušili in mu narisali nasmeh na obraz. 

Kylie Jenner Dom Kylie Jenner odprla vrata svojega 13 milijonov vrednega domovanja #foto #video

Ljubezen in spoštovanje sta vrednoti, ki bi ju morali svojim obdarovancem izkazovati vsak dan. Čeprav zaradi stresnih vsakdanjikov in nenehnih obveznosti včasih pozabimo na pomembnost ljudi, ki nas obkrožajo, imamo priložnost, da nas na to vsaj enkrat na leto opomni valentinovo.

šopek Foto: Getty Images Katere so primerne 

Kljub potrošniškem duhu, ki ga pooseblja ta praznik, pa vendarle ne gre brez tega, da vsaj svojih najbližjih ne bi razveselili z majhno pozornostjo v obliki šopkov ali samostojnih cvetov.

Večina jih ob valentinovem posega po cvetlicah v rdečih barvnih odtenkih, saj ti tradicionalno zaznamujejo ljubezen in strast.

S tem seveda ni nič narobe, ni pa posebno izvirno, če smo čisto iskreni. Zato smo pripravili dve tabeli oziroma splošna vodnika, ki vam bosta letos lahko pomagala pri izbiri popolnega šopka za vašega obdarovalca.

Barvni odtenki 

RAZMERJE BARVNI ODTENKI (svetli/temni)
ljubezen/partnerstvo rdeč, rožnat, bel, vijoličast, zelen
družinski člani/prijatelji rožnat, rumen, oranžen, moder, zelen

Vrste cvetlic

RAZMERJE VRSTA ROŽE
ljubezen/partnerstvo vrtnica, potonika, tulipan, perunika, nagelj, lilija (navadna, čilska), marjetica, krizantema, zlatica, gerbera, gardenija
družinski člani/prijatelji orhideja, nebina, navadni škrnicelj, odolin, veternica, sončnica, narcisa, sukulente, kaktusi

šopek Foto: Getty Images Najlažje boste popolno cvetje izbrali tako, da se pri izbiri šopka ravnate po osebnosti človeka, ki mu želite šopek podariti, njegovi najljubši barvi in celo astrološkem znamenju.

Vsako znamenje ima tudi svoj reprezentativni cvet, katerega simbolika naj bi dopolnjevala lastnosti astrološkega znaka, morda pa vam res lahko pomaga pri izbiri, katerih rož bi se vaša ljubljena oseba najbolj razveselila. 

Pri pisanju posvetila vam lahko pomaga tudi raziskovanje simbolnih pomenov, ki se skrivajo za cvetovi.

Bolj ko se boste pri izbiri špoka posvetili tovrstnim podrobnostim, bolj boste ljubljeni osebi pokazali svojo naklonjenost in ji dali vedeti, kako pomembna je za vas. 

izdelovanje šopkov Dom Nasveti za izdelovanje cvetličnih šopkov #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin