Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sreda,
11. 11. 2020,
12.07

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Naj Digi Vtisi Vtisi brezžične slušalke Huawei Huawei FreeBuds Pro

Sreda, 11. 11. 2020, 12.07

2 meseca, 1 teden

Vtisi: Huawei FreeBuds Pro

Obvezna oprema med karanteno in šolanjem od doma: brezžične slušalke

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Huawei FreeBuds Pro | Dobro vzdržljive brezžične slušalke so odlično orodje za šolanje od doma, saj olajšajo marsikaj. | Foto Huawei

Dobro vzdržljive brezžične slušalke so odlično orodje za šolanje od doma, saj olajšajo marsikaj.

Foto: Huawei

V času, ko so se sestanki in predavanja preselili med domače štiri stene, so brezžične slušalke doživele novo slavo. Izkažejo se predvsem zaradi uporabnosti, če so za nameček še vzdržljive, pa si zaslužijo dodaten plus.

IFA 2020, Huawei
Novice Bruselj jih ne mara, Madrid jih podpira, "otroka" bodo verjetno prodali

Brezžične slušalke so danes cenjene bolj kot kadarkoli prej. Predstavljajte si predavanje ali sestanek prek Zooma ali Microsoft Teams. Želite si na hitro natočiti kozarec vode ali dotočiti kavo, vendar nočete ničesar zamuditi. Ravno tu se brezžične slušalke izkažejo za najbolj uporabne v teh časih. Z njimi lahko nemoteno in predvsem lažje sledite dogajanju na videokonferenci, predavanju ali sestanku.

Še bolj pa se izkažejo, če so še vzdržljive in izničijo zunanji hrup. Nove slušalke Huawei FreeBuds Pro imajo vse našteto, predvsem pa so nas navdušile z vzdržljivostjo.

FreeBuds Pro pridejo s tremi pari mehkih silikonskih čepkov, da lahko izberete tistega, ki se vam najbolj prilega. | Foto: Huawei FreeBuds Pro pridejo s tremi pari mehkih silikonskih čepkov, da lahko izberete tistega, ki se vam najbolj prilega. Foto: Huawei

Več kot 12 ur delovanja brez vmesnega polnjenja

Največjo pohvalo si nedvomno zaslužijo zaradi baterije, saj smo jih lahko neprekinjeno uporabljali štiri ure (nato pa pospravili v polnilno škatlico), potem še nadaljnje štiri ure (jih spet dali v polnilno škatlico) ter še enkrat štiri ure, preden so nam začele javljati, da potrebujejo polnjenje. Takrat smo polnjenje privoščili tako slušalkam kot škatlici.

Vsekakor velik plus pri poslušanju daljših predavanj, ko slušalke potrebujete ves čas in vas ne smejo pustiti na cedilu. Huawei je ob tem izpolnil svojo obljubo: "Ko je funkcija dušenja vključena, baterije zadoščajo za do štiri ure in pol, medtem ko se čas delovanja brez te funkcije podaljša na kar sedem ur uporabe."

Dejanska vzdržljivost baterije se sicer lahko razlikuje glede na glasnost, zvočni vir, motnje v okolju, funkcije izdelka in navade uporabe.

Polnilno škatlico lahko polnite tudi, ko ste na poti, s pomočjo pametnega telefona ali tabličnega računalnika.

Slušalke dobite v elegantni elipsasti polnilni škatlici. | Foto: Huawei Slušalke dobite v elegantni elipsasti polnilni škatlici. Foto: Huawei

Tri možnosti udobnega nošenja

Huawei je slušalkam FreeBuds Pro priložil tri pare mehkih silikonskih čepkov v treh različnih velikostih, da lahko izberete tistega, ki se najbolj prilega vašim ušesom. Pri tem vam lahko pomaga tudi funkcija pametnega zaznavanja kompaktnosti, ki deluje z aplikacijo AI life. 

Ko boste našli svoj popoln par, se bodo lepo usedle v vaša ušesa, zato jih boste lahko brez težav nosili več ur. Zasnova ušesne votline uravnoteži zračni pritisk v ušesu, kar zagotavlja kroženje zraka, da se izognete ​​nelagodju.

Specifikacije: 

Slušalke:
- Višina: 26 mm
- Širina: 29,6 mm
- Debelina: 21,7 mm
- Teža: 6,1 g

Polnilna škatlica:
- Višina: 70 mm
- Širina: 51,3 mm
- Debelina: 24,6 mm
- Teža: 60 g

Pametno prilagajanje dušenja hrupa

Dobro prileganje ušesnih čepkov strukturi ušesnega kanala ima pomembno vlogo tudi pri učinkovitejšem pasivnem dušenju hrupa. Huaweiu je uspelo stopnjo dušenja potisniti na 40 decibelov, kar so dosegli s pomočjo izboljšave dozdajšnjih modelov.

Pohvalijo se lahko z inteligentnim dinamičnim in aktivnim dušenjem hrupa, pri čemer si pomagajo z mikrofonoma znotraj in zunaj. Slušalke zaznajo in analizirajo hrup ter samodejno preklapljajo med tremi načini dušenja – ultra, udobnim in splošnim. Ne glede na to, ali slušalke uporabljate doma, med sprehodom ali na hrupni železniški postaji, znajo pametno prilagajati dušenje hrupa. 

Funkcijo izničevanja hrupa pri rekreaciji na prostem uporabljajte pametno. | Foto: Huawei Funkcijo izničevanja hrupa pri rekreaciji na prostem uporabljajte pametno. Foto: Huawei

Pod črto

Huawei se je pri novih slušalkah torej izkazal na treh najpomembnejših področjih, ki so v času karantene in pandemije novega koronavirusa postala še pomembnejša. FreeBuds Pro so res dobra izbira za uporabo med spletnimi sestanki in predavanji, prav tako pa ne bodo razočarale med rekreacijo na prostem.

Pri športnem udejstvovanju velja ob vseh slušalkah, ki omogočajo izničevanje hrupa, poudariti, da to možnost uporabljajte previdno, saj je mogoče, da ne boste slišali prometa, drugih ljudi ali česa, kar bi vas lahko ogrozilo.

Slušalke FreeBuds Pro so po priporočeni maloprodajni ceni 199 evrov voljo v treh različnih barvah: v kovinskem sijaju, keramično beli in karbonsko črni. Cena je morda malce pretirana, a jo upravičita vrednost slušalk in to, kar ponujajo.

Kaj nam je bilo všeč:
- vzdržljivost baterije,
- pametno prilagajanje dušenja hrupa,
- udobno nošenje,
- dizajn škatlice.

Kaj nam je bilo malo manj všeč:
- če sploh kaj, potem cena.

Preverite tudi:

Huawei Watch Fit
Novice Pametna ura, ki bo lajšala koronski stres
HUAWEI Mate 40 Pro
Novice Huawei Mate 40 Pro: navdušujoč v mnogo pogledih, a ga bodo nekateri le stežka vzljubili
Ne spreglejte