SiolNET. Digisvet Tehnik
0,07

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Xiaomi pokazal mobitel, ki ima sprednjo kamero skrito v notranjosti

0,07

termometer

Xiaomi
Foto: Telekomov Tehnik / Xiaomi

Zdi se povsem mogoče, da v prihodnosti sprednjih kamer pri mobitelih ne bomo več opažali, tako kot jih lahko sedaj. Te bodo morda kar skrite pod zaslone.

Zakaj tako mislimo? Eden izmed vidnejših mož pri Xiaomiju, Alvin Tse, je na svojem profilu Twitter objavil video, v katerem je sila zanimiv mobitel, ki ga je naredila njihova ekipa oddelka za raziskave in razvoj. Prikazani mobitel na sprednji strani nima vidne kamere, a jo še vedno ima, saj je skrita pod zaslon. Vsekakor bi bil ta mobitel iz videa lahko pokazatelj tega, da prihajajo mobiteli, ki bodo imeli sprednjo kamero pod zaslonom.

Xiaomi Foto: Telekomov Tehnik / Xiaomi

Če bi si radi pogledali omenjeni mobitel, kliknite na to povezavo.

Po omenjenem videu sodeč so zmožne kamere, ki so vgrajene pod zaslon, narediti zelo spodobne fotografije. Seveda pa bi morali vse skupaj videti v živo, da bi lahko dokončno ocenili. Če so posnetki s sprednjo kamero pri mobitelu iz videa dejansko kakovostni, hkrati pa kamera ne kvari slike na zaslonu, je, verjamemo, samo še vprašanje časa, kdaj bodo proizvajalci mobitelov takšen pristop vgrajevanja sprednje kamere začeli na veliko uvajati.

Članek je bil prvotno objavljen na Telekomovem Tehniku.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin