SiolNET. Digisvet Novice
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

Zasijte na fotografijah kot filmske zvezde

Huawei
Oglasno sporočilo

Zavidate videzu prijateljev in estradnikov na družbenih omrežjih? Kako to, da so ti na fotografijah videti popolni, pri vas pa je zgodba popolnoma drugačna? Morda boste celo začeli verjeti, da niste dovolj fotogenični. Nikar, saj ni res. 

Ne glede na to, ali se fotografirate sami ali vas fotografira nekdo drug, obstajajo načini, ki vam bodo pomagali vašo podobo na fotografijah narediti popolno. Če se jih boste držali, seveda. Zato se naučite trikov fotografiranja s pametnim telefonom Huawei Mate 40 Pro v kombinaciji z nasveti lepotnega strokovnjaka Krzysztofa Nadziejewieca. 

Huawei Ustvarite popolne pogoje

Se sprašujete, ali je fotografiranje sebe s sprednjo kamero preprosto? V osnovi je. Usmerite kamero v svoj obraz, počakate na primeren trenutek in pritisnete na sprožilec. Rezultat je, kakršen pač je. Odvisen od dveh pomembnih dejavnikov.

1. Osvetlitev

Poskrbite, da bo vir svetlobe (okno, sonce ali luč) pred vami in da bo svetloba razsvetlila vaše obličje. To pa zato, ker fotografije z virom svetlobe za vami niso tako lepe in jasne in ker vsebujejo preveč kontrasta.

2. Primerno ozadje

Razmetana soba, kup umazane posode ali kup smeti niso preveč privlačno ozadje. Kdorkoli bo gledal fotografijo, ne bo videl samo vas, temveč tudi tisto, kar je za vami. Ni pomembno, kako lepi ste videti, če ozadje ni primerno. Neprimerno ozadje lahko popolnoma pokvari fotografijo, zato najdite primerno ozadje, ki bo fotografiji dalo nekaj dodatnega čara. Poleg tega je ozadje pomembno pri uporabi lepotnih učinkov, saj kamera na čistejšem ozadju lažje določi obraz in ga olepša. 

Upoštevali ste oba nasveta, zdaj pa poskrbite še za ličenje. Zakaj?

Se zaradi sposobnosti programskih algoritmov izboljšave fotografij sprašujete, čemu bi se naličili, če pa bo kamera poskrbela za vse? Res je. Kamere so sposobne marsičesa, vendar delujejo bolje, če jim pomagate. Lepše ko boste pred fotografiranjem naličeni, manj dela bodo imeli algoritmi umetne inteligence in boljši bodo rezultati.

Kaj si morate zapomniti pri ličenju?

1. Najpomembnejša je podlaga

Pred nanosom ličil je pomembno, da poskrbite za pravilno nanašanje podlage. Postopek je toliko bolj pomemben pri starejših od 21 let, saj njihova koža ne proizvaja dovolj hialuronske kisline. Podlaga bo poskrbela za boljši videz, saj:

  • podaljšuje obstojnost ličil in
  • dodaja koži sijaj, ki poudarja ali gladi (z osvetljevalci dodamo več svetlobe na obraz, posledično je koža bolj sijoča in mladostnega videza, medtem ko glajenje skrbi za poravnavo strukture kože).

Ko izbirate primerno podlago, pomislite na njeno glavno funkcijo in rezultat, ki ga želite doseči. Morda je zaradi obstojnosti še najprimernejša univerzalna podlaga, saj lahko vse druge učinke pravzaprav dosežete s pomočjo nadaljnjih korakov ličenja.

huawei

2. Določite temeljno barvo

Naslednji nasveti so nekoliko kompleksnejši, a so nujno potrebni in temelj dela vsakega vizažista. Poskusite ustvariti naraven, sijoč videz. To boste dosegli, če boste znali izbrati pravi ton.

Pri izbiri tona poskušajte temeljno barvo obraza uskladiti s tonom vratu, da se izognete težavam s čudno črto, ki "odreže" čeljust od obraza. Barva kože mora biti enakomerna, saj bodo le v tem primeru algoritmi kamere lahko popravili nepravilnosti na obrazu, ki nastanejo zaradi manjših napak med ličenjem ali slabe svetlobe.

3. Ne pozabite na oči

Oči so središče obraza, zato jim morate posvetiti dovolj pozornosti. Če želite, da so na fotografiji videti glamurozno, jih spretno označite in pazite, da ne pretiravate z nanosom barv. Črta s črnim svinčnikom v zgornji liniji trepalnic, ki jo lahko rahlo zmešate s senco ali preprosto zabrišete, in pa maskara bosta poskrbeli za trik ter osebi na fotografiji pričarali svetlobo v očeh. 

Koža okoli oči mora biti izravnana z osnovo in usklajena z barvo obraza, saj bo to algoritmom umetne inteligence omogočilo naravno retuširanje. Lažje bodo našli pomembne točke in oči olepšali, če bodo te označene s črtalom in maskaro. Marsičesa so namreč sposobni: dodati barve, zgostiti trepalnice in celo spremeniti barvo oči, vendar jim morate z ličenjem pomagati.

Huawei

Po ličenju pride na vrsto fotografiranje

Sprednja kamera Ultra Vision telefona Mate 40 Pro premika meje mogočega s podporo ločljivosti 4K in treh vidnih polj, ki segajo od popolne bližine do ultraširokega pogleda. Način počasnega posnetka dodatno poveča njeno vsestranskost, saj omogoči dodajanje dramatičnih učinkov tudi v selfi posnetke.

Kamera natančno ohrani podrobnosti, kot so tekstura kože, lasni prameni in trepalnice, ter s tem ustvari življenjske podobe, ki poudarjajo vašo resnično lepoto. Objektiv kamere z ultraširokim kotom zdaj ponuja veliko širše vidno polje, bogatejše podrobnosti na fotografijah, ima izboljšane zmogljivosti pri šibkejši svetlobi in vgrajene algoritme korekcije popačenja za pravilen prikaz obraza.

Huawei

Širok ekosistem naprav Huawei

Poleg telefona Mate 40 Pro je Huawei pred kratkim predstavil tudi pametni telefon Huawei P smart 2021, brezžične slušalke Huawei FreeBuds Pro in Huawei FreeLace Pro ter pametni uri Huawei Watch GT 2 Pro in Huawei Watch Fit. Tako slušalke kot tudi ure so popolnoma kompatibilne z operacijskima sistemoma Android in iOS. Celoten ekosistem Huaweievih rešitev pa zaokrožuje serija prenosnikov MateBook, ki vključuje tako cenovno bolj dostopna modela MateBook D14 in MateBook D15 kot tudi izjemno zmogljive MateBook 13, MateBook X in MateBook X Pro.


Naročnik oglasne vsebine je Huawei.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin