Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 10. 2013,
10.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

očala zdravje

Ponedeljek, 7. 10. 2013, 10.16

8 let

Z očali nad t. i. BlackBerryjeve palce in iPad ramena?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Preživljanje dolgih ur pred tablico in pametnim telefonom lahko povzroči številne zdravstvene posledice. Matt Franklin pa je svojo slabost obrnil v zanimiv izdelek.

Da uporaba mobitelov, tablic in računalnikov prinaša tudi negativen učinek na zdravje, ni nič novega. Nedavna raziskava medicinske fakultete univerze Harvard je pod drobnogled vzela poškodbe, ki jih prinaša uporaba omenjenih napravic. Med njimi so poleg nepravilne drže tudi bolečine v vratu, hrbtenici, ramenih, poškodba sluha, sindrom karpalnega kanala, tudi mravljinci v prstih in dlaneh. Bolnišnice po vsem svetu sprejemajo paciente s t. i. BlackBerry palci, iPad rameni in drugimi poškodbami, ki so prevzele ime novih napravic.

Kako preprečiti omenjene poškodbe? Lahko se odločimo za krajšo in nadzorovano uporabo naših napravic, a na to marsikdo ne bo pristal. Bodo pa zato tisti, ki si želijo "spremembe", na Kickstarterju našli i90 Tablet Glasses, ki poskušajo zmanjšati nevarne posledice uporabe napravic. Očala so narejena iz lahkih aluminijastih okvirjev in dveh 90-stopinjskih prizem, ki omogočajo preusmeritev pogleda. Ne glede na to, da boste imeli glavo obrnjeno naprej, bodo omogočala pogled pod sabo. i90 so primerna za branje s tablic, e-bralnikov, pametnih telefonov in knjig.

En dan v tednu le za naše napravice Da se z zdravstvenimi težavami, ki jih prinaša moderna tehnologija, sooča vse več uporabnikov, so pokazale mnoge raziskave. Business News Daily poroča o raziskavi, ki je ugotovila, da povprečni uporabnik kar 23 ur tedensko bere, piše sporočila in elektronska sporočila ter uporablja družabna omrežja. Rezultat v smislu bolečin je neizogiben.

i90 le za mirujoč položaj Ideja o očalih i90 se je porodila Mattu Franklinu, ki, kot pravi, nenehno gleda videe na iPadu in spremlja objave na družabnih omrežjih prek iPhona. Očala so, kot pravi Franklin, nastala zaradi naraščajočega strahu glede zdravstvenega stanja njegove glave in vrata. i90 očala so namenjena branju v mirovanju, saj je hoja s temi očali precej težavna. Je pa pomislil tudi na različne okuse in jih ponudil v sedmih barvah.

Projekt ima na Kickstarterju na voljo še več kot 35 dni. Za cilj si je ekipa Franklina zadala 45 tisoč dolarjev.

Ne spreglejte