SiolNET. Digisvet Novice
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Premiera štiripalčnega iPhona bo morda na isti dan kot Applovo snidenje z zveznimi preiskovalci na sodišču

0

termometer

Apple bo predstavitveni dogodek, sprva načrtovan za 15. marec, morda prestavil na 22. marec, ki utegne zaradi drugih razlogov postati zelo pomemben mejnik v Applovi zgodovini.

Letošnji Applov spomladanski predstavitveni dogodek, na katerem skladno s tradicijo pričakujemo predstavitev novega vmesnega modela iPhone in še kakšno Applovo dobroto, je bil sprva načrtovan za 15. marca. Govori se, da bi na njem lahko luč sveta ugledali štiripalčni (10,2-centimetrski) iPhone, skoraj dvainpolkrat večji iPad Pro in še nekaj novosti na področju nosljivih naprav, ki bi na police trgovin prišli že tri dni pozneje. Zakaj zaposlene v Applu opozarjajo na 22. marec? Toda vse kaže, da bo novi datum te predstavitve 22. marec, ravno na dan pomembnega sodnega postopka za Apple. To je mogoče sklepati iz e-poštnega dopisa, ki so ga prejeli zaposleni v Applovem sedežu in v katerem jim svetujejo, naj "bodo v dneh okrog 22. marca dosegljivi".

Prav 22. marca se namreč začenja sodni postopek med Applom in zveznim preiskovalnim uradom FBI glede različnih pogledov o tem, kaj bi moral Apple narediti oziroma spremeniti glede varovanja zasebnosti uporabnikov, kar bi preiskovalcem olajšalo reševanje decembrskega krvavega pohoda v San Bernardinu. Ta dan, ko se bosta uradno spopadla interes varovanja zasebnosti uporabnikov in interes javne varnosti, bo za Apple gotovo še pomembnejši od predstavitve. Privabljanje ali odvračanje pozornosti? Ali je to datumsko ujemanje načrtovano ali gre za ponesrečeni spodrsljaj, ni preprosto oceniti. Oba dogodka zahtevata precej predanosti Appla in datumsko ujemanje je na prvi pogled ponesrečeno. Po drugi strani pa je prav dan, ko bo mnogo svetovnih žarometov uperjenih v Apple, lahko priložnost, da Applova spomladanska predstavitev, ki praviloma ni tako odmevna kot jesenska, ko predstavijo novi in najboljši model iPhone, dobi več pozornosti, kot bi je sicer.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin