SiolNET. Digisvet Novice
2,66

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Prizadevanja dobaviteljev za postavitev omrežij 5G

Pompeo bo Prago zapustil brez dodatnega češkega podpisa o 5G

2,66

termometer

Mike Pompeo
Ameriški državni tajnik Mike Pompeo Foto: Reuters

Razširitve maja letos podpisane ameriško-češke izjave o varnosti omrežij 5G ne bo, poroča češki portal Info.cz. Češka namreč noče sprejemati enostranskih ukrepov mimo skupnega stališča Evropske unije. Telekom Slovenije pa ostaja zvest svojemu dozdajšnjemu infrastrukturnemu dobavitelju.

Kot še poroča omenjeni češki portal, je odsotnost novega češkega podpisa v nasprotju s pričakovanji ameriške administracije in namig, da Češka morda le ne bo privolila v brezpogojno izključevanje Huaweia kot potencialnega dobavitelja infrastrukture za mobilna omrežja pete generacije, temveč bo vsem naložila enake (stroge) varnostne zahteve.

Dodatnega dokumenta z ZDA češka stran ni podpisala, ker podpira stališče Evropske unije o postopku in pravilih, ki temeljijo na strogih varnostnih zahtevah.

Ameriški zunanji minister bo imel danes priložnost spremeniti češko stališče v pogovorih s premierjem Andrejem Babišem.

Mike Pompeo Novice Pompeo na Češkem začel turnejo po Srednji Evropi. V četrtek prihaja v Slovenijo. Mike Pompeo Digisvet Kaj prinaša (in odnaša) skupna slovenska in ameriška izjava o varnosti omrežij 5G?

Telekom Slovenije ostaja zvest dozdajšnjemu dobavitelju

Švedski Ericsson pa je na svojih spletnih straneh zapisal, da se je pri vzpostavitvi prvega komercialnega omrežja 5G v Sloveniji, ki je za zdaj nadgradnja dela obstoječe infrastrukture 4G na obstoječem frekvenčnem spektru 2.600 megahercev, Telekom Slovenije odločil prav za njihovo ponudbo.

Omrežje je začelo delovati 23. julija, pogodbo pa sta Telekom Slovenije in Ericsson sklenila en teden prej.

 V Telekomu Slovenije imamo za vsako tehnologijo ali opremo pred samo uvedbo razdelan natančen proces preverjanja in verifikacije izpolnjevanja zahtev, tako za skladnost in združljivost z obstoječo tehnologijo, novimi standardi in zahtevami glede zanesljivosti kot za varnost, so nam povedali pri največjem slovenskem telekomunikacijskem operaterju. Poudarili so tudi, da je razvoj njihovega omrežja avtonomen, postopki pa enaki za vse tehnologije in proizvajalce.

Mike Pompeo Novice Pompeo bo z Logarjem podpisal skupno izjavo o varnosti omrežij 5G Huawei, Francija, 5G Novice Huawei ob nameravani sklenitvi skupne izjave Slovenije in ZDA znova zavrača očitke 5G, bazna postaja Novice Slovenija namerava z ZDA podpisati izjavo o varnosti omrežij 5G Ericsson, 5G Digisvet Telekom Slovenije vpisal Slovenijo na elitni seznam držav s komercialnim omrežjem 5G

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 9
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin