SiolNET. Digisvet Novice
5,10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Poglejte, kakšne prikazni je potegnil iz morskih globin na vrhu sveta

5,10

termometer

Riba, ligenj, morska zvezda, zobje
Tole je videti kot morska zvezda s človeškimi zobmi, a je pravzaprav od spodaj fotografiran ligenj, "zobje" pa so neke vrste kožnate zaklopke. Foto: Roman Fedorcov / Instagram

Ruski ribič Roman Fedorcov iz kraja Murmansk, ki je skoraj 3.000 kilometrov severno od Slovenije blizu obale Barentsovega morja, je ob koncu leta 2016 zaslovel z objavljanjem fotografij svojega ulova na spletu. Splošna tematika njegovih objav se od takrat ni spremenila - na njegovih novejših fotografijah so še vedno zelo "vesoljske" morske pošasti. Oglejte si nekaj najzanimivejših.

Romanu Fedorcovu na družbenih omrežjih Instagram in Twitter skupno sledi skoraj pol milijona ljudi. Občasno, to se je nazadnje zgodilo med letošnjim septembrom in novembrom, Fedorcov sicer dolgo ne objavlja novih vsebin, saj je takrat na ribolovni odisejadi med valovi Barentsovega morja in Arktičnega oceana, ki lahko traja tudi po dva meseca skupaj. 

Ladja, s katero se na pot praviloma odpravi Fedorcov:

Pot Fedorcova sicer občasno zanese tudi v bolj tople kraje - spodnjo fotografijo morskega meseca, ene največjih rib v svetovnih oceanih, je posnel v Atlantskem oceanu ob severozahodni obali Afrike:

40-letni ruski ribič sicer večinoma lovi v severnejših morjih, mreže na ladjah, na katerih dela, pa občasno sežejo zelo globoko pod vodno gladino.

Med ribami, ki jih Fedorcov želi ujeti in prodati, se zato občasno po nesreči najdejo tudi globokomorski primerki, katerih telesa so zaradi prilagojenosti življenju tako rekoč brez svetlobe in pod več sto metri vode pogosto videti zelo nenavadno. Ujeti takšno zadevo na konvencionalen način, se pravi z ribiško palico in trnkom, je skoraj nemogoče:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Teeth #FishingDaily #instagramfishing #fish #fishing #instafishing #instafish

A post shared by Роман Федорцов (@rfedortsov_official_account) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

My wife knows how I’m afraid of spiders. This spider from the depths

A post shared by Роман Федорцов (@rfedortsov_official_account) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Natural born Killer #FishingDaily #instagramfishing #fish #fishing #instafishing #instafish

A post shared by Роман Федорцов (@rfedortsov_official_account) on

Meduza Digisvet Prinašalka pogube, ki je nihče ne želi srečati med plavanjem

Riba, o kateri so na spletu mnogi zmotno zapisali, da ima zobe, ki so videti kot človeški. V resnici gre za parazita, ki se je naselil v njena usta:

Michael Rockefeller Digisvet Kaj se je zgodilo z dedičem velikega bogastva, ki je izginil sredi morja?

Ribe, kot je spodnja, so tako videti le, ko in če jih globokomorski ribiči potegnejo na površje. V svojem naravnem okolju, kjer je tlak zaradi velikih globin izreden, so pravzaprav videti kot normalne ribe, saj je njihovo sicer precej mehko telo zaradi pritiska vode stisnjeno skupaj: 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wolffish Zombie)

A post shared by Роман Федорцов (@rfedortsov_official_account) on

Preberite tudi:

Roparji, viralka Digisvet Sam proti trem roparjem: poglejte junaka, ki ga slavi ves internet Križasto morje, valovanje Digisvet Sem prihajajo opazovat enega najnevarnejših morskih pojavov Plaža, otok, morje Digisvet Na teh idiličnih obalah se že 11 let pojavljajo grozljive najdbe Rotor, Maersk, tanker Digisvet Ali se tankerji in tovorne ladje drastično spreminjajo? Orožje pozejdon Digisvet Rusko orožje, za katerega Nato nima obrambe Rudnik Mir Digisvet Za kako veliko luknjo gre, vidiš, šele ko opaziš stanovanjske bloke Google Maps Digisvet Tiha, a zelo velika novost za Googlove Zemljevide Paglavec Digisvet Nevsakdanji ulov: stvor, pri katerem je šlo nekaj hudo narobe

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 39
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin