SiolNET. Digisvet Novice
1,50

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nikkei močno zmanjšal prvotne napovedi prodaje za iPhone X

1,50

termometer

iPhone 8 Plus, pametni telefon, iPhone
Foto: Bojan Puhek

Nikkei napoveduje, da bo Apple še letos dobavil 20 milijonov telefonov iPhone X.

Oceni analitikov družbe KGI Securities, da bo Apple do konca leta na trg poslal med 25 in 30 milijonov paradnih pametnih telefonov iPhone X, se je pridružil japonski Nikkei, a z občutno nižjo vrednostjo.

Napovedujejo namreč 20 milijonov enot do konca leta oziroma po deset milijonov novembra in decembra.

Porodnih krčev je konec

Vse težave, ki so jih imeli ob začetku proizvodnje telefonov iPhone X, so zdaj odpravljene. Poleg nekoliko bolj znanih težav s kamero TrueDepth in sistemom za razpoznavanje obraza je bila med drugim tudi manj znana težava z združevanjem zaslona OLED in zaščitnega stekla nad njim, med drugim poroča poslovni medij Bloomberg.

Apple je svoje dobavitelje prepričal v hitrejšo in obsežnejšo dobavo vseh potrebnih komponent, ponekod je za to angažiral tudi nadomestne dobavitelje, še poroča isti vir. Pred tem se je namreč srečal z nekaterimi težavami glede zagotavljanja nekaterih komponent za ta novi pametni telefon.

Ne povedo, od kod takšna napoved

Nikkei sicer ne pojasnjuje, na čem temelji njihova napoved, ki je bistveno nižja od predhodne, ki jo podpisuje družba KGI Securities. Na nižjo napoved se je frankfurtska borza odzvala z enoodstotnim padcem vrednosti delnic družbe Apple.

Apple uradno ne komentira teh napovedi.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin