Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Torek,
12. 6. 2018,
13.35

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

11

Natisni članek

digizgodbe Kim Džong Un Donald Trump

Torek, 12. 6. 2018, 13.35

5 let, 10 mesecev

Kaj je v strogo varovani škatli, ki Kim Džong Una spremlja vsepovsod

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

11

Kim Džong Un, WC | Foto Reuters / KCNA

Foto: Reuters / KCNA

Severnokorejski voditelj Kim Džong Un si je na srečanje s predsednikom ZDA v Singapur prinesel svoje stranišče, saj njegovi iztrebki veljajo za eno najstrožje varovanih severnokorejskih državnih skrivnosti, poročajo nekateri azijski mediji. 

Južnokorejska tiskovna agencija The Chosunilbo je v ponedeljek poročala, da je bila v enem od treh letal, s katerimi je ekipa Kim Džong Una prispela v Singapur na srečanje s predsednikom ZDA Donaldom Trumpom, obvezna potovalna oprema severnokorejskega voditelja. Mednjo The Chonusilbo prišteva neprebojno limuzino, izbrano hrano in predvsem prenosna stranišča. 

Kim Jong-un in Donald Trump
Novice Trump in Kim dosegla dogovor: Svet bo priča veliki spremembi #foto #video

Kim Džong Un namreč nikoli, sploh pa ne med obiski v tujini, ne uporablja drugih stranišč razen tistega, ki ga je preverilo in ga varuje njegovo spremstvo. To je pred časom za ameriške medije potrdil tudi prebežnik iz Severne Koreje Li Džun Keol, ki je bil član severnokorejske elitne državne straže. 

Eno stranišče naj bi Kim Džong Un imel celo v svoji limuzini znamke Merdeces-Benz.  | Foto: Reuters Eno stranišče naj bi Kim Džong Un imel celo v svoji limuzini znamke Merdeces-Benz. Foto: Reuters

Voditelj najbolj zaprte države na svetu lastno stranišče skoraj vedno uporablja zato, ker severnokorejski politični vrh skrbijo morebitni poskusi pridobivanja "bioloških vzorcev", ki bi jih v stranišču gostitelja, v aktualnem primeru sta to hotela Capella in St. Regis v Singapurju, pustil Kim Džong Un.

St. Regis Singapur
Trendi V tem luksuznem hotelu prebiva Kim Džong Un

Če bi njegove iztrebke ali urin nekdo odnesel na analizo, bi bilo mogoče ugotoviti, v kakšnem zdravstvenem stanju je severnokorejski voditelj, to pa je seveda strogo zaupen podatek, pišejo južnokorejski mediji. Vsebino prenosnih stranišč Kim Džong Una medtem sicer redno analizirajo člani njegove ekipe in ga sproti obveščajo o njegovem zdravju.

Ameriški strokovnjak: V Džong Unovo prenosno stranišče bi dal bombo

Kim Džong Un, stranišče | Foto: Reuters / KCNA Foto: Reuters / KCNA
Januarja letos, ko je bila politična napetost med Severno Korejo in ZDA na večletnem vrhuncu, je ameriški strokovnjak za Severno Korejo Jeffrey Lewis napol za šalo in napol zares dejal, da bi v prenosno stranišče Kim Džong Una nastavil bombo.

Lewis sicer ne bi poskusil narediti atentata na severnokorejskega voditelja, temveč bi ga le prestrašil, je zapisal v kolumni za medij The Daily Beast

Kim Jong-un in Donald Trump
Novice Ali Trump meri zgolj na Nobelovo nagrado? #video

 

Janez Janša Borut Pahor
Novice Pahor in svet pozdravljata zgodovinski dogovor Trumpa in Kima
Ne spreglejte