SiolNET. Digisvet Novice
0,59

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Nova funkcionalnost mobilne aplikacije eDavki

Delodajalec ne bo več mogel skrivati neplačanih prispevkov pred vami

0,59

termometer

eDavki
Mobilna aplikacija eDavki že nekaj časa omogoča vpogled v knjigovodsko kartico davčnega zavezanca in s tem tudi obveščenost o (ne)obstoju davčnega dolga. Foto: Srdjan Cvjetović

Uporabnikom mobilne aplikacije eDavki bo Finančna uprava Republike Slovenije samodejno pošiljala obvestila na zaslon njihovih pametnih telefonov, če jim delodajalec v preteklem mesecu ni obračunal in/ali plačal predpisanih prispevkov za socialno varnost.

Konec zgodb o neprijetnih presenečenjih, ko so zaposleni ugotavljali, da jim njihovi delodajalci dalj časa niso sproti obračunali in plačali prispevkov – vsaj tako so prepričani v Finančni upravi Republike Slovenije (FURS), ki je poskrbela za sprotno obveščanje o tovrstnih nepravilnostih.

furs Digisvet Do davkarije prek zaslona svojega mobilnega telefona

FURS bo še naprej izterjeval neplačnike

Uporabniki mobilne aplikacije eDavki bodo namreč samodejno, tudi če aplikacije niso odprli (dovolj je, da je nameščena), prejeli obvestilo na zaslon svojega mobilnega telefona, takoj ko bodo to na FURS-u zaznali – to je, če ni vse pravilno obračunano in plačano za pretekli mesec.

eDavki Novice Nova podoba spletnega portala eDavki

Prejem takega obvestila ne pomeni, da mora uporabnik karkoli ukrepati proti kršitelju, saj se pristojnost Finančnega urada v primeru neobračunanih in neplačanih prispevkov za socialno varnost ni spremenila, pojasnjuje skrbniki državnih financ. Če obračuna ni, FURS takoj pozove k predložitvi obračuna, če pa prispevki za socialno varnost niso plačani, pa sproži postopek davčne izvršbe.

Računalnik, jeza Novice Ste tudi vi v eDavke prejeli nadležen dokument? Tu je rešitev.

Tudi z aplikacijo do prijaznejše in učinkovitejše komunikacije

Z dodajanjem novih funkcionalnosti v mobilno aplikacijo eDavki želi FURS čim bolj poenostaviti poslovanje in komunikacijo davčnim zavezancem z davčnim uradom, sicer pa je aplikacija na voljo tako za pametne telefone z Googlovim operacijskim sistemom Android kot za tiste z Applovim operacijskim sistemom iOS.

par, računalnik, finance, dohodnina Posel danes V eDavke po novem brez certifikata, a le za fizične osebe

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 19
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin