Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Andreja Lončar

Petek,
11. 11. 2016,
12.48

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,85

Natisni članek

davki FURS Finančna uprava RS

Petek, 11. 11. 2016, 12.48

6 let, 6 mesecev

Ste tudi vi v eDavke prejeli nadležen dokument? Tu je rešitev.

Andreja Lončar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,85
Računalnik, jeza | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

"V eDavkih sem prejel dokument, ki ga ne morem odpreti," nam je svoje težave s Finančno upravo RS pojasnil podjetnik, ki ne želi biti imenovan. Podobno se očitno dogaja še mnogim drugim podjetnikom, saj na Fursu pravijo, da so jih zasuli s klici in elektronskimi sporočili. A tokrat, vsaj tako pravijo dacarji, ni kriv njihov drag in pogosto nezanesljiv sistem. Za kaj gre?

Finančna uprava RS (Furs) od novembra dalje vse sklepe o izvršbi podjetjem, tudi samostojnim podjetnikom, vroča le še elektronsko. Dokument pošljejo prek sistema eDavki, zavezanec ga mora prevzeti, s čimer velja, da je vročen. 

Za začetek so zavezancem poskusno poslali dokument, s čimer so želeli preveriti, kateri zavezanci dokumentov si še niso uredili sistema vročanja, in jim pomagati, da to čim prej storijo.

Furs | Foto: Tina Deu Foto: Tina Deu Problem z določanjem pooblaščenca

A zavezanci, ki dokumenta ne morejo odpreti, se zdaj množično obračajo na davkarijo z vprašanji, kaj je narobe. Danes je Furs poslala obvestilo, da beležijo "povečan obseg telefonskih klicev in elektronskih sporočil" zaradi težav zavezancev pri prevzemanju elektronsko vročenih dokumentov. Zaradi težav so poskusno vročanje do nadaljnjega ustavili.

Kaj je razlog za težave? Kot pojasnjujejo na Fursu, večina dokumenta ne more odpreti, ker ni (pravilno) določila pooblaščenca. Iz njihovih odgovorov izhaja, da je največ težav pri espejih. "Fizične osebe z dejavnostjo, ki vstopajo v portal eDavki z digitalnim potrdilom, ki je izdano na fizično osebo, nimajo ustreznih pooblastil," pojasnjujejo na Fursu. Dodajajo, da mora espejevec za vročanje pooblastiti sebe kot fizično osebo (navodila spodaj), pridobiti digitalno potrdilo za dejavnost ali pooblastiti drugega pooblaščenca.

So dovolj glasno obveščali?

Glede na zmedo se poraja vprašanje, ali je Furs dovolj obveščal. Oni pravijo, da ja. O novostih so obveščali prek medijev, Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) in Obrtne zbornice Slovenije (OZS), zavezance, ki imajo v sistemu vpisan elektronski naslov, pa tudi prek elektronske pošte.

Glede na odziv pa očitno njihov glas ni segel daleč.

Furs pojasnjuje: kako espejevec pooblasti sebe kot fizično osebo?

1. Vstopite v eDavke.

2. Iz seznama pooblastiteljev izberete svojo dejavnost – npr. TEST, Testna Oseba S.P.

3. Na levi strani iz menija izberite "Pooblastila" in kliknite na "Dodaj pooblaščenca za vročanje".

4. Vpišite davčno številko.

5. Ko se vam odpre spodnje okno, vpišite le IME in PRIIMEK. Tukaj ne izberete svoje dejavnosti, saj želite določiti za pooblaščenca sebe kot fizično osebo.

6. Oddajte vlogo.

Pooblaščenec stopi v veljavo z naslednjim dnem od oddaje te vloge.

Ne spreglejte