Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Torek,
4. 9. 2018,
17.22

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,59

13

Natisni članek

Andrej Šiško Štajerska varda viralka

Torek, 4. 9. 2018, 17.22

5 let, 7 mesecev

"Česa takega nisem pričakoval," si o Štajerski vardi mislijo v tujini

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,59

13

varda

Fotografije in videoposnetki, na katerih se pod vodstvom nekdanjega predsedniškega kandidata Andreja Šiška uri tako imenovana Štajerska varda, so na številne odzive naleteli ne le na slovenskem delu spleta in družbenega omrežja Facebook, temveč tudi na Redditu, daleč najbolj obiskanem spletnem forumu. Prizori iz slovenskih gozdov tuje uporabnike spleta sicer manj skrbijo in bolj zabavajo. 

štajerska garda
Novice Andrej Šiško: Naši člani se ne bodo pustili razorožiti #video #foto

Najbolj komentirana objava o ustanovitvi domnevne paravojaške organizacije v Sloveniji je bila v ponedeljek zvečer objavljena v glavnem "evropskem" oddelku spletnega foruma Reddit, ki mu sledi skoraj toliko članov foruma, kot je Slovencev, in v katerem uporabniki opozarjajo na aktualno dogajanje in zanimivosti v evropskih državah.

"Česa takega od Slovencev nisem pričakoval"

Uporabnik z Madžarske je zapisal, da česa takega od Slovencev ni pričakoval, a je to vsaj bolj zanimivo od neskončnih fotografij Blejskega jezera, ki se na Redditu znajdejo kar pogosto. Da ga je novica o takšnem dogajanju v Sloveniji zelo presenetila, je zapisal tudi uporabnik iz Srbije.

Eden od uporabnikov se je v odziv na pojasnilo, s kakšnim namenom je bila organizirana Štajerska varda, medtem vprašal, zakaj takšna jeza in uperjenost proti pripadnikom islamske veroizpovedi, ko pa večina svetovnih muslimanov verjetno ne ve oziroma jih ne zanima, da Slovenija sploh obstaja.

Novice Prisega Štajerske varde: Čakali bomo, da zapiha divja burja, ki jo bomo zajahali #video

Pozornost večine tujih uporabnikov spleta je pritegnilo nekaj drugega

Daleč največ spletnih komentarjev iz tujine je bilo sicer namenjenih fizični pripravljenosti in opremljenosti tako imenovane Štajerske varde. 

Prizor, ob katerega se je obregnilo največ tujih uporabnikov spleta. | Foto: Facebook Prizor, ob katerega se je obregnilo največ tujih uporabnikov spleta. Foto: Facebook

Uporabniki Reddita so Štajersko vardo med drugim označili za "najdebelejšo ljudsko milico" v zgodovini, ki se bo proti namišljenemu sovražniku borila z eno kalašnikovko, ki morda celo strelja plastične pelete, eno sekiro, dvema zastavnima drogovoma, eno palico in enim psom. 

Fotografija Štajerske varde se je med drugim znašla tudi v podforumu r/CringeAnarhy, kamor uporabniki lepijo vsebine, ki so samooklicanim anarhistom bolj v sramoto kot v ponos. 

Reddit | Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona

Iz prizorov, ki so v ponedeljek šokirali marsikaterega Slovenca, norce brijejo tudi na humoristični spletni strani HiddenLOL in na kontroverznem spletnem forumu 4chan

"Andrej Šiško" je znova vroča tema

Po tem, ko je za Siol.net v ponedeljek potrdil, da je poveljnik Štajerske varde, je Andrej Šiško znova zelo začel zanimati tudi Slovence. 

Analiza podatkov z orodjem Google Trends razkriva, da je bil "Andrej Šiško" med Slovenci ena od najbolj vročih tem na Googlu.

Google Trends | Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona

Indeks iskanja Andreja Šiška z Googlom je še včeraj zjutraj namreč znašal 0 (najmanjše zanimanje), do 15. ure pa je poskočil na 100 (največje zanimanje med uporabniki v regiji).

Preberite tudi:

Mirjam Poterbin thumb
Novice Od 1 do 100: Poglejte učinek mame Luke Dončića
Andrej Šiško
Novice Politiki o Štajerski vardi: Nedopustno, nesprejemljivo, zavržno, trik globoke države ...
Srečanje premierja Cerarja s predsednikom Pahorjem.
Novice Pahor zaskrbljen: Oblikovanje oborožene skupine je nesprejemljivo #foto #video
Andrej Šiško
Novice Kdo je Andrej Šiško, ki vodi oborožene moške

 

Ne spreglejte