SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prisega Štajerske varde: Čakali bomo, da zapiha divja burja, ki jo bomo zajahali #video

10

termometer

Potem ko so splet preplavile fotografije postroja oborožene enote, ki jo vodi Andrej Šiško, se je zdaj na spletu pojavil še videoposnetek prisege tako imenovane Štajerske varde.

Video: Facebook/Slovenka TV

"Pozdravljeni Štajerski vardi, pripadniki prostovoljne obrambne skupine svobodnih ljudi dežele Štajerske. V čast mi je, da ste se svobodno odzvali klicu domovine in ste danes zbrani tukaj. Vi ste tisti svobodni ljudje na Štajerskem, ki se očitno zavedate, da imamo mi pravico in dolžnost narediti vse, kar je v naši moči, za obrambo naših najdražjih in naših domov," je Šiško nagovoril postrojeno enoto. 

Andrej Šiško Novice Politiki o Štajerski vardi: Nedopustno, nesprejemljivo, zavržno, trik globoke države ...

Šiško: Na koncu bo nastala Slovenska varda

Napovedal je ustanovitev novih vard tudi v drugih zgodovinskih slovenskih deželah in nato njihovo združitev v Slovensko vardo. "Takrat bomo pripravljeni. Potem bomo samo čakali, da zapiha divja burja, ki jo bomo zajahali," je dejal svojim vojščakom, nakar so vzklikali "od zmage, do zmage, naprej".

Andrej Šiško Novice Kdo je Andrej Šiško, ki vodi oborožene moške

Vardo ustanovili že lani

Andrej Šiško je včeraj potrdil, da je poveljnik oborožene formacije Štajerska varda. 

"Štajersko vardo smo ponovno ustanovili že lani 24. junija, a takrat noben medij o tem ni hotel poročati. Varda je stara slovenska beseda za stražo. Neka dežela mora imeti tudi oborožene formacije, ki so sposobne zagotoviti red in mir ter nadzirati meje te dežele. To nima nobene zveze s pravnim redom Republike Slovenije. Skupina je ustanovljena zunaj tega pravnega reda, a z njim ni v nasprotju," je poudaril.

štajerska garda Novice Andrej Šiško: Naši člani se ne bodo pustili razorožiti #video #foto

V primeru ogroženosti se bodo odzvali

Pripadnikov oborožene skupine, ki jo vodi, je nekaj sto, zatrjuje. Odzvali se bodo, če bo neposredno ogrožena "naša dežela, naša domovina, naš narod. So grožnje, s katerimi se že soočamo. Nikakor ne bomo dovolili, da se pri nas zgodi nemški scenarij, zato bomo zadeve zaustavili že prej."

Srečanje premierja Cerarja s predsednikom Pahorjem. Novice Pahor zaskrbljen: Oblikovanje oborožene skupine je nesprejemljivo #foto #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 79
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin