Preden greste spat, preberite tole

Vsem uporabnikom pametnih telefonov, ki imajo zjutraj težave z zbujanjem, lahko pri tem pomaga izredno zoprna, a zelo učinkovita aplikacija za pametne telefone z imenom I Can't Wake Up ("Ne morem se zbuditi"). Da preneha zvoniti, mora uporabnik rešiti nekaj logičnih ugank, ki so ravno dovolj zapletene, da se prebudi.

I Can'T Wake Up

Aplikacija I Can't Wake Up je brezplačna in na voljo uporabnikom pametnih telefonov z operacijskim sistemom Android in iPhonov.

Poslanstvo te aplikacije-budilke je, da uporabnika ob zvonjenju moti dovolj dolgo, da se bo prebudil. To aplikacija doseže z nalogami, ki jih mora uporabnik opraviti, preden neha zvoniti.

Različnih nalog je osem, ob bujenju se lahko hkrati kaznujemo z največ šestimi. Na voljo so reševanje matematičnih računov, igra Spomin, sestavljanje pravilnega zaporedja števil, ponavljanje pritiskov tipk, tresenje telefona, prepisovanje zapletenih besed, povezovanje glavnih mest z državami in skeniranje črtne kode.

I Can'T Wake Up Foto: Matic Tomšič

Vsem nalogam lahko znižamo ali zvišamo težavnost. Spomin lahko, na primer, igramo na polju s tridesetimi namesto šestnajstimi kvadratki.

Najbolj peklensko od vseh opravil je zadnje, ki smo ga omenili zgoraj, skeniranje črtne kode. Pri tej nalogi moramo vnaprej določiti črtno kodo, ki jo bomo morali skenirati s pametnim telefonom, da bo budilka utihnila. Če se odločimo za škatlo kosmičev v kuhinji, bo treba tja iti vsako jutro ob zvonjenju budilke.

I Can'T Wake Up Foto: Matic Tomšič

V aplikaciji lahko tudi nastavimo preverjanje budnosti, ki nam po petih minutah po opravljenih vseh nalogah postreže še z eno porcijo, da ne bi spet zaspali. Če uporabnik želi, se lahko odloči tudi za možnost reševanja drugačne vrste nalog vsako jutro.

Oglejte si še delovanje aplikacije I Can't Wake Up v praksi:


Preberite še članek o tem, česa raje ne počnite pred spanjem ...

... in česa NIKAKOR ne počnite pred spanjem.


 

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano