Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Četrtek,
7. 3. 2019,
19.00

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,68

2

Natisni članek

Gaming in zabava Gaming in zabava liga prvakov Neymar gaming twitch digizgodbe

Četrtek, 7. 3. 2019, 19.00

2 meseca, 1 teden

Superzvezdnik nove generacije: kdo je fant z modrimi lasmi ob Neymarju

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,68

2

Ninja | Marsikateri starejši gledalec se je ob tem prizoru zagotovo vprašal: Kdo je fant z modrimi lasmi zraven Neymarja? Marsikateri mlajši gledalec si je medtem morda mislil: Kdo je ta s kapo zraven Ninje? | Foto Matic Tomšič

Marsikateri starejši gledalec se je ob tem prizoru zagotovo vprašal: Kdo je fant z modrimi lasmi zraven Neymarja? Marsikateri mlajši gledalec si je medtem morda mislil: Kdo je ta s kapo zraven Ninje?

Foto: Matic Tomšič

V 80. minuti sredinega prenosa tekme lige prvakov med pariškim PSG in Manchester Unitedom je kamera za nekaj trenutkov pokazala zasebno ložo na tribuni, od koder je obračun spremljal poškodovani brazilski nogometni velemojster Neymar. V njegovi družbi je sedel mladenič z modrimi lasmi, ki ga starejši gledalci najverjetneje niso prepoznali, mnogo mlajših pa zagotovo. Gre za Američana Tylerja Blevinsa, bolj znanega po vzdevku Ninja, ki milijone služi z igranjem videoiger. 

27-letni Tyler Blevins oziroma Ninja si je prepoznavnost predvsem med mlajšimi generacijami uporabnikov prislužil z igranjem priljubljenih videoiger, kot je Fortnite.

Fortnite
Novice Fortnite: vse o bombastični uspešnici, ki je obnorela planet

Prav po zaslugi Fortnite, igre, v kateri se do sto igralcev z orožjem spopade na samotnem otoku, preživi pa lahko samo eden, je Blevins ob koncu leta 2017 in v začetku lanskega leta postal številka ena v svetu tako imenovanega "streamanja". 

Tipičen prizor Tylerja Blevinsa oziroma Ninje med oddajanjem prenosa videoigre v živo: spakovanje pred svojim računalnikom z modrim ozadjem, modrimi lasmi in trakom za lase. | Foto: Instagram / Tyler Blevins Tipičen prizor Tylerja Blevinsa oziroma Ninje med oddajanjem prenosa videoigre v živo: spakovanje pred svojim računalnikom z modrim ozadjem, modrimi lasmi in trakom za lase. Foto: Instagram / Tyler Blevins

Ninja svoje igranje videoiger namreč oddaja v živo (ali streama), njegove prenose pa samo na spletni strani Twitch, ki je namenjena prav spremljanju iger v živo, gleda kar 13 milijonov ljudi.

Predjamski grad, Castle
Novice Milijoni cenijo delo uspešnega Slovenca, ki ga ne pozna skoraj nihče

Še skoraj 22 milijonov uporabnikov Blevinsu sledi na YouTubu, kjer redno objavlja videoposnetke svojih najbolj napetih bitk, 13 milijonov pa na družbenem omrežju Instagram.

O tem, kako veliko ime je Tyler Blevins oziroma Ninja, ogromno pove ena od lanskih septembrskih izdaj svetovno znane športne revije ESPN Magazine. Blevins je namreč prvi igralec videoiger, ki je dobil mesto na naslovnici revije:

Blevins je v razmeroma kratkem času postal idol številnih mladostnikov, ki so tudi navdušenci nad videoigrami.

Razlogi za to sicer nista le njegova karizma in izjemna izurjenost v določenih igrah - če si slab oziroma ne zmaguješ, te pač ne bo spremljal nihče -, temveč tudi podatek, da z igranjem in streamanjem služi ogromno denarja.  

Tyler Blevins oziroma Ninja je v igrah tako dober zato, ker se jih ni lotil šele predlani s prihodom Fortnita. Profesionalni igralec je namreč že od leta 2009.  | Foto: Instagram / Tyler Blevins Tyler Blevins oziroma Ninja je v igrah tako dober zato, ker se jih ni lotil šele predlani s prihodom Fortnita. Profesionalni igralec je namreč že od leta 2009. Foto: Instagram / Tyler Blevins

Lani je Blevinsu na vrhuncu priljubljenosti samo prek Twitcha mesečno v žep kapnilo več kot pol milijona evrov. Twitch uporabnikom namreč omogoča, da se naročijo na vsebine svojega priljubljenega igralca, ta pa od njih nato vsak mesec prejme dobra dva evra. Na profil Ninja je bilo marca lani naročenih skoraj 300 tisoč ljudi. 

Letos je ta številka sicer precej nižja, ker je priljubljenost igre Fortnite v vmesnem času malce uplahnila, a Ninja finančnih posledic kljub temu najverjetneje ne bo občutil.

Tylerja Blevinsa oziroma Ninjo med drugim sponzorira avstrijski velikan industrije energijskih pijač Red Bull. | Foto: Red Bull Tylerja Blevinsa oziroma Ninjo med drugim sponzorira avstrijski velikan industrije energijskih pijač Red Bull. Foto: Red Bull

Njegov kanal na YouTubu lahko v enem letu po nekaterih ocenah samo z ogledi videoposnetkov ustvari več kot dva milijona evrov prihodkov, potem pa je tu še denar oglaševalcev, za katere sta Blevinsova profila na YouTubu in Instagramu, ki ima skupaj sledi več kot 35 milijonov ljudi in imata velikanski doseg, prava zlata jama. 

Tiger Productions
Novice Milijonski YouTube imperij mladih Slovencev, ki ju ne pozna skoraj nihče

Prepoznavnost je Blevinsu med drugim omogočila tudi druženje s številnimi zvezdniki. Eden od njih je že omenjeni nogometni virtuoz Neymar, s katerim sta v preteklosti že igrala Fortnite:

Neymar je Blevinsa, ki se je zadnje dni mudil v Parizu, med sredino tekmo lige prvakov med PSG in Manchester Unitedom tudi presenetil z obiskom v njegovi zasebni loži, kasneje pa na družbenem omrežju Instagram objavil spodnjo fotografijo:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

With my friend @ninja

A post shared by EneJota 🇧🇷 👻 neymarjr (@neymarjr) on

Ninja je tako rekoč na "ti" tudi z znanimi imeni iz glasbene industrije, kot so raperja Drake in Travis Scott ter DJ Marshmello, večkrat pa se je družil že tudi s televizijsko voditeljico Ellen:

Tako je videti eden od prenosov Ninje v živo:

Preberite tudi:

Novice To so nori avtomobili "mulcev", ki so obogateli z YouTubom
Novice Po dolgem času se je oglasil legendarni bradač, internet znorel
Red Dead Redemption 2
Novice Svet presunila izjemna videoigra: opisujejo jo kot najboljšo vseh časov
Alfonso Ribeiro
Novice Pozabljeni TV-zvezdnik, ki je zabaval tudi Slovence, znova spomnil nase
Ne spreglejte