Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
7. 3. 2019,
0.40

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,20

11

Natisni članek

Damir Skomina PSG Manchester United Neymar UEFA liga prvakov

Četrtek, 7. 3. 2019, 0.40

1 leto

Man Utd senzacionalno izločil PSG

Jezni Neymar se ni mogel zadržati: Je**te se! #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,20

11

Marcus Rashford | Marcus Rashford ponujene priložnosti za napredovanje ni zapravil. | Foto Reuters

Marcus Rashford ponujene priložnosti za napredovanje ni zapravil.

Foto: Reuters

Manchester United je po zaostanku z 0:2 po prvi tekmi na Old Traffordu v Parizu pripravil zgodovinsko senzacijo in se z zmago s 3:1 malce nenadejano uvrstil v četrtfinale lige prvakov. Srečanje je v izdihljajih tekme z bele točke odločil Marcus Rashford. Prvi zvezdnik PSG, Neymar, ki je že dalj časa odsoten zaradi poškodbe, se ob sumljivi sodniški odločitvi ni mogel zadržati.

PSG si je pred tedni na Old Traffordu priboril dva zadetka prednosti, slavil je z 2:0, zato na Parku princev ni pričakoval težjega dela. Na papirju jim je delo dodatno olajšalo dejstvo, da so rdeči vragi pogrešali kar 10 igralcev, med njimi tudi kaznovanega prvega zvezdnika Paula Pogbaja, a so Angleži po napaki domače obrambe prek Romeluja Lukakuja povedli že v drugi minuti. 

Parižani so po hladni prhi pritisnili in hitro izenačili. Že v 12. minuti je po podaji vtekajočega Kyliana Mbappeja zadel Juan Bernat. Čeprav so bili gostje podrejeni in je imel PSG večino časa žogo v lastni posesti, je po strelu Rashforda veliko napako storil izkušeni Gianluigi Buffon. Ta je sicer močan strel po spolzkem igrišču poskušal ujeti, a se mu je žoga od prsi odbila, Lukaku pa jo je pospravil v mrežo.

V drugem delu čakali drug drugega, nato pa ... VAR!

Damir Skomina se je po ogledu odločil za enajstmetrovko. | Foto: Reuters Damir Skomina se je po ogledu odločil za enajstmetrovko. Foto: Reuters V drugem polčasu smo gledali šahovsko partijo. Domačim je zadostoval minimalen poraz, medtem ko so rdeči vragi na popolno tveganje čakali do zadnjih minut. Resnejšega juriša ni bilo, zato pa je angleškega velikana rešil strel Dioga Dalota, Ta bi najverjetneje končal med gledalci, a je žoga na poti tja zadela v roke tudi branilca PSG, Presnela Kimpembeja.

Ko so Angleži že hoteli izvajati kot, se je oglasil VAR in k sebi poklical slovenskega sodnika Damirja Skomino. Posnetek je pokazal, da je Portugalec res zadel Francoza v roke, ta pa je za nameček stal že v kazenskem prostoru. Slovenski sodnik se je po natančnem ogledu odločil za najstrožjo kazen. Suvereno jo je izkoristil Marcus Rashford in United na zgodovinski način popeljal med osem najboljših.

Do zdaj se namreč še nobeni ekipi po porazu doma z dvema zadetkoma razlike ni uspelo uvrstiti v nadaljevanje tekmovanja.

Roka ali ne?

Je Damir Skomina spet storil veliko napako?

  • Da.
    16,89 %
    471 glasov
  • Ne.
    83,11 %
    2318 glasov
Oddanih 2789 glasov

Poškodovani Neymar bruhal ogenj

"To je sramota," je na Instagramu zapisal ogorčeni Neymar in še dodal: "Uefa je za VAR izbrala štiri ljudi, ki ne vedo ničesar o nogometu. Igranja z roko v tem primeru ni. Kako je lahko roka, če ga je zadela v hrbet? Ah ... je** te se," je še dodal brazilski zvezdnik, ki ni mogel verjeti, da tudi v drugi sezoni pri PSG ne bo osvojil lige prvakov.

Neymar po odločitvi Skomine ni mogel verjeti svojim očem:

Preberite še:

Bayern Liverpool
Sportal Poslovil se je še bavarski velikan, v četrtfinale tudi Barcelona
Ne spreglejte