Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 3. 2019,
22.58

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,30

16

Natisni članek

Damir Skomina UEFA liga prvakov Real Madrid Ajax Amsterdam PSG Manchester United Borussia Dortmund Tottenham Jan Oblak Jan Oblak

Sreda, 13. 3. 2019, 22.58

1 leto

Liga prvakov, osmina finala (povratne tekme)

Poslovil se je še bavarski velikan, v četrtfinale tudi Barcelona

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,30

16

Bayern Liverpool | Liverpool je s 3:1 v Münchnu izločil Bayern. | Foto Reuters

Liverpool je s 3:1 v Münchnu izločil Bayern.

Foto: Reuters

Znani so vsi četrtfinalisti letošnje nogometne lige prvakov. Zadnja sta si nastop med osmimi najboljšimi klubi stare celine priborila Liverpool in Barcelona. Katalonci so se veselili domače zmage, Liverpoolčani so v Münchnu izločili Bayern. Ta se je tako pridružil velikanom, kot sta Real Madrid in PSG, ki so evropsko sezono že končali.

Najboljših osem klubov v tej sezoni lige prvakov je torej Liverpool, Barcelona, Ajax, Tottenham, Porto, Manchester United, Manchester City in Juventus, ki je v torek po izjemni predstavi Cristiana Ronalda izločil Oblakov Atletico. Žreb četrtfinalnih parov bo v petek v Nyonu.

Slovo bavarskega velikana

Prva tekma med Liverpoolom in Bayernom se je končala brez zadetkov, na povratnem obračunu v Münchnu pa so navijači na Allianz Areni doživeli šok. Liverpoolčani so se z dvema goloma Sadia Maneja in enim Virgila Van Dijka veselili zmage s 3:1, tudi gol za domače so zabili Angleži, ko je žogo v mrežo svojega vratarja poslal branilec Joël Matip. Nemec kamerunskih korenin ni bil odločilni faktor, reševal je namreč nemogoč položaj in če se žoge ne bi dotaknil on, bi jo za hrbet že matiranega Allisona Beckerja zagotovo pospravil Robert Lewandowski.  

Lionel Messi je Lyonu zabil dva gola, prvega z enajstih metrov. | Foto: Reuters Lionel Messi je Lyonu zabil dva gola, prvega z enajstih metrov. Foto: Reuters

Barcelona ima velike načrte, Messi ujel Lewandowskega

Velike načrte v tej sezoni ima tudi Barcelona. Nazadnje je bila na evropskem prestolu leta 2015. Lyon je izločila z zmago s 5:1 na povratni tekmi na domačem Camp Nouu, saj na prvem obračunu golov ni bilo. Lionel Messi je zabil dva gola, enega z enajstih metrov, po enega so dodali še Philippe Coutinho, Gerard Pique in Ousmane Dembele. Za goste je zadel Lucas Tousart.

Barcelona Lyon
Sportal To, kar dela Messi, ni več normalno

Messi je z novima dvema goloma na vrhu lestvice strelcev te sezone lige prvakov ujel Roberta Lewandowskega. Oba imata zdaj po osem zadetkov, a bo imel le Argentinec v nadaljevanju priložnost, da še kakšnega doda, za Poljaka je evropske sezone konec. 

Ronaldo razžalostil Oblaka

Jan Oblak, ki se je v torek po več kot letu dni tudi uradno vrnil v reprezentanco, je v Torino prišel po kar 503 minutah brez prejetega zadetka, kar znese več kot osem ur, a nato tam doživel enega najhujših večerov na svoji nogometni poti. Že v uvodnih minutah je bilo mogoče slutiti, da  Atletico ne čaka nič dobrega, saj je Juventus krenil silovito in že po treh minutah tudi zadel. Oblaka je premagal Giorgio Chiellini, a je sodnik gol razveljavil zaradi prekrška Cristiana Ronalda nad našim vratarjem.

Cristiano Ronaldo je spet blestel. | Foto: Reuters Cristiano Ronaldo je spet blestel. Foto: Reuters V 27. minuti je bil Portugalec spet v središču pozornosti, a je tokrat zadel in po strelu z glavo Torinčane popeljal v vodstvo z 1:0. Ronaldo je takoj na začetku drugega dela igre, tudi tokrat z glavo, povišal vodstvo na 2:0, potem pa se je igra nekoliko umirila.

Ko se je proti koncu rednega dela tekme zdelo, da bomo spremljali podaljške, pa je po prekršku v kazenskem prostoru Atletica sodnik pokazal na belo točko, k žogi je pristopil Ronaldo in zadel še tretjič.

Oblak je bil brez možnosti, Portugalec pa je dosegel že osmi hat-trick v elitnem evropskem klubskem tekmovanju in pošteno razžalostil Madridčane, ki so tako končali sanje o finalu, ki bo 1. junija na njihovem štadionu Wanda Metropolitano.

Semafor v Manchestru se je ustavil pri številki 7. | Foto: Reuters Semafor v Manchestru se je ustavil pri številki 7. Foto: Reuters

Sedem golov Man Cityja v mreži Schalkeja

Na drugi tekmi večera je Manchester City, ki je že v Nemčiji zmagal s 3:2, potrdil vlogo favorita in že po prvem polčasu, ko je vodil s 3:0, razblinil vse dvome o tem, kdo bo napredoval. V drugem delu igre so Angleži, ki so v izjemni formi in so dosegli še deseto zmago v nizu v vseh tekmovanjih, zadeli še štirikrat in na koncu zmagali s 7:0.

Josep Guardiola
Sportal Guardiola ni pozabil Bayerna, Schalke se je po sramoti opravičil

 

Šok stoletja najprej v Madridu, potem še v Parizu

Že prejšnji teden smo dobili prve štiri četrtfinaliste. Najprej je Ajax šokiral Real Madrid na Santiagu Bernabeuu in branilce naslova, ki so pred svoje navijače prišli s prednostjo 2:1, izločil po spektakularni zmagi s 4:1. Pri tej je blestel predvsem srbski zvezdnik Amsterdamčanov Dušan Tadić.

Dušan Tadić
Sportal Srbski genij očaral svet in legendo Uniteda spremenil v tarčo posmeha

Po tej tekmi je postalo jasno, da se čas Santiaga Solarija na klopi Reala izteka, kar je ta teden postalo tudi uradno. V ponedeljek se je na klop 13-kratnih evropskih prvakov vrnil človek, ki jim je v zadnjih treh letih prinesel tri evropske naslove, Zinedine Zidane.

Podobno šokanten preobrat je uspel tudi Manchester Unitedu, ki je proti zvezdniškemu PSG že na prvi tekmi pred domačimi navijači izgubil z 0:2, a potem v Parizu zmagal s 3:1 in se napredovanja veselil zaradi zadetka več v gosteh. In to na kakšen način, Angleži so gol v 93. minuti dosegli, potem ko je glavni sodnik, Slovenec Damir Skomina, na belo točko pokazal po posredovanju VAR.

Takole je Damir Skomina pokazal na enajstmetrovko v Parizu in razburkal strasti. | Foto: Reuters Takole je Damir Skomina pokazal na enajstmetrovko v Parizu in razburkal strasti. Foto: Reuters

Ta je razburkal strasti tudi na tekmi med Portom in Romo na Portugalskem, kjer je domača ekipa Romo premagala z identičnim rezultatom, kot je izgubila v Rimu, z 2:1, v podaljšku pa je sodnik, Turek Cuneyt Cakir, po posredovanju videosodniškega asistenta pokazal na belo točko, s katere so Portugalci zadeli za zmago s 3:1 in pot med najboljših osem.

Nasser Al-Khelaifi
Sportal Predsednik PSG izrekel opazko, ki ne bo všeč Skomini, še manj Uefi
Marcus Rashford
Sportal Jezni Neymar se ni mogel zadržati: Je**te se! #video

Precej manj razburljivo je bilo na povratni tekmi med Borussio in Tottenhamom v Dortmundu. Londončani so v Nemčijo prišli z vodstvom 3:0 in zmagali tudi na povratni tekmi ter se tako brez težav uvrstili v nadaljnje tekmovanje.

Real Ajax
Sportal Zvezdnik Reala po hudi sramoti brez zadržkov o dreku, kapetan snemal film

Liga prvakov, osmina finala (povratne tekme):

Ne spreglejte