Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sreda,
29. 7. 2015,
8.37

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ferrari Športni Avtomoto

Sreda, 29. 7. 2015, 8.37

8 let, 2 meseca

Ferrari 488 spider: užitek vetra v laseh do 325 km/h za vsaj 300 tisoč evrov

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ferrari novega 488 GTB predstavlja tudi v različici spider, ki zdaj velja za najzmogljivejšega ferrarija z odprto streho. Veter v laseh vam ponuja do hitrosti 325 kilometrov na uro.

Enak motor kot pri ferrariju 488 GTB

Ferrari je po pol leta predstavil še drugi avtomobil družine 488. Po kupeju GTB so zdaj razkrili še njegovo različico s premično streho in oznako spider. Ker avtomobil poganja 3,9-litrski motor V8 z močjo 492 kilovatov (670 "konjev") in 760 njutonmetrov navora, gre za najzmogljivejši ferrari z odprto streho do zdaj. Moč se na kolesa prenaša prek Ferrarijevega sedemstopenjskega menjalnika, ki prihaja neposredno iz športnega programa F1.

Vrhunske zmogljivosti in pospeševanje do 325 kilometrov na uro

Tako kot predhodnik 458 spider ima dvodelno zložljivo trdo streho. Te ni mogoče premikati med vožnjo, zato pa se v mirujočem stanju vozila pospravi v štirinajstih sekundah. Različica spider je zaradi dodatkov, ki zagotavljajo ustrezno vzvojno čvrstost vozila, približno 50 kilogramov težja kot kupejevski ferrari 488 GTB. V primerjavi s ferrarijem 458 spider je avtomobil deset kilogramov lažji.

Zmogljiv osemvaljni motor lahko tega ferrarija do sto kilometrov na uro požene v treh sekundah, najvišja hitrost ob zaprti ali odprti strehi pa znaša 325 kilometrov na uro. V Maranellu so nekoliko predelali elektronske asistenčne sisteme, ki naj bi zdaj vozniku dovoljevali agresivnejše pospeševanje in manj vtikanja sistema za preprečevanja zdrsa pogonskih koles. Pospeševanje iz ovinka naj bi bilo zdaj za 12 odstotkov hitrejše.

Vetrna pregrada tudi za pristnejši užitek zvoka osemvaljnika

Pri Ferrariju so za voznikovo in sovoznikovo glavo namestili posebno varovalno steklo, ki ju ščiti pred vetrom. Položaj stekla lahko nastavita tristopenjsko. Tudi ob zaprti strehi lahko to pregrado odpreta in s tem ojačata brutalen zvok osemvaljnika za svojim hrbtom.

Ferrari bo avtomobil predstavil na septembrskem avtomobilskem salonu v Frankfurtu. Cene uradno še niso znane, pričakujemo pa lahko doplačilo približno 30 tisoč evrov na ceno kupejevske različice istega avtomobila. Te se začenjajo pri 260 tisoč evrih.

Ne spreglejte