SiolNET. Avtomoto Zgodbe
0,92

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Primerjalni test PRIMA (B-SUV)

Odgovor na dilemo: je najlepši avto tudi najboljši?

0,92

termometer

PRIMA test SUV B
V sklopu nedoločniki je vrstni red kar precej premešan glede na končno lestvico, v njem namreč sedem uredništev poda oceno o videzu avtomobila, pojavnosti in predvsem o subjektivnih lastnostih določenega modela. Foto: Prima

V primerjalnem testu Prima so poleg voznih lastnosti nedoločniki edini ocenjevalni sklop, ki ga ocenjujemo sami in ga ne merimo. V njem podamo osebno mnenje glede samega videza avtomobila, njegovo vpadljivost na cesti, počutje za volanom in prepričljivost celotnega paketa. V tem sklopu je tako zmagovalka testa škoda kamiq pristala na šestem mestu, na prvem pa peugeot 2008.

Naša (sedem uredništev) subjektivna ocena ima na koncu le 20 odstotkov teže v celotni oceni, rezultati pa so v tem sklopu precej drugačni kot po preštetih točkah iz vseh sklopov. Kot že zapisano v uvodu, v sklopu nedoločniki ocenjujemo predvsem videz, posebnost na cesti in kateri avtomobil na testu ima tisti faktor X. Ker imajo vsake oči svoj pogled ba svet (svojega "malarja"), teh ocen ne moremo izmeriti, zato jih vsako uredništvo določi glede na njihov pogled. Vsekakor pa v praksi pri nakupu avtomobila prav ti nedoločni dejavniki lahko igrajo zelo pomembno vlogo.

  Končni vrstni red Vrstni red v sklopu nedoločniki
škoda kamiq 1 6
peugeot 2008 2 1
volkswagen t-cross 3 9
ford puma 4 2
renault captur 5 3
seat arona 6 7
citroën  C3 aircross 7 4
suzuki vitara 8 8
nissan juke 9 5
opel crossland X 10 10

PRIMA test SUV B Avtomoto Deset kandidatov, to so najboljši mali SUV-ji #foto

Pomembno vlogo imata drugačnost in igrivost

Zanimiv je pogled na lestvico v sklopu nedoločniki in končno lestvico, kjer je zmagovalec škoda kamiq. Pri ocenjevanju videza, Nekateri modeli v ospredje postavljajo individualnost, drugačno podobo, a so družinsko manj uporabni. Spet drugi stavijo na praktičnost, a so na cesti manj opazni in dinamično oblikovani. Nekateri modeli v ospredje postavljajo individualnost, drugačno podobo, a so družinsko manj uporabni. Spet drugi stavijo na praktičnost, a so na cesti manj opazni in dinamično oblikovani. Foto: Gašper Pirman posebnosti in počutja v avtomobilu je zmagal peugeot 2008, ki je bil na drugem mestu v skupnem seštevku. Vsekakor gre za zelo drzno oblikovan SUV, všečen in dovolj poseben, da smo ga postavili na prvo mesto.

Veliko višje so bili avtomobili, ki so bili v generalni razvrstitvi nižje. Tako je še bolj očitna poteza Nissana, ki je že v prvi generaciji juka in tudi zdaj prostornost in družinsko uporabnost zamenjal za oblikovno drznost. Tudi Citroën že vrsto let v ospredje potiska individualnost, poudarja barve in s karoserijskimi plastičnimi dodatki razbija monotonijo. Francozi so tudi zato bili v sklopu nedoločniki visoko.

Kamiq, skupni zmagovalec testa, stavi na prostornost in uporabnost, a po drugi strani ni najbolj vznemirljiv na cesti. Še manj izstopa volkswagen t-cross, ki je bil v sklopu nedoločniki na predzadnjem mestu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin