Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 5. 2016,
9.56

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča TOYOTA ADRIA

Foto: Ciril Komotar in Toyota Europe, video: Toyota Europe (YouTube)

Natisni članek

Zeleni avtomoto Toyota hibridni avtomobili Z družino na poti Družinski Avtomoto advertorial

Petek, 27. 5. 2016, 9.56

2 meseca

Toyota prius – zeleni ideal slovenske družinske mobilnosti

Vsebino omogoča TOYOTA ADRIA

Foto: Ciril Komotar in Toyota Europe, video: Toyota Europe (YouTube)

Toyota prius advertorial | Foto Ciril Komotar

Foto: Ciril Komotar

Toyota prius četrte generacije breme hibridnega pionirja nosi zlahka. Milijonom ton prihranjenega ogljikovega dioksida dodaja skrb za družino, varnost in ekonomičnost na poti. Je rezultat popolne avtomobilske enačbe, ki z vsakim prevoženim kilometrom razkriva nova obzorja zelene mobilnosti.

Pet ključnih družinskih dejstev novega Toyote Priusa:

1. prostorna in udobna potniška kabina za 5 oseb ter velik prtaljžnik (501 liter osnovne prostornine)

2. ekološka zavest in kultura del vsakdanjega življenja

3. manjši lastniški stroški in manjši stroški goriva (poraba 3 l na 100 kilometrov) za več izletov ter nepozabnih spominov

4. zelo dobra aktivna in pasivna varnost ocenjena z vsemi petimi zvezdicami varnostnih testov Euro NCAP

5. tehnološko najbolj dovršen hibridni pogon na svetu s povsem preprosto uporabo in odlično vozniško izušnjo

Prijavite se na testno vožnjo.

Z njim verjetno nikoli ne boste povzročitelj prometne nesreče

Pridružite se 8 milijonom voznikov, ki vedo zakaj vozijo Toyotin hibrid

Vzgoja glede zelene mobilnosti se začne v družini

Prvi človekovi spomini običajno segajo daleč nazaj. So močni, emotivni, veseli, žalostni in neizbrisljivi. In del njih je običajno tudi avtomobil. Najmlajši ga vidijo kot absolutno čudo tehnike, fantastični stroj, s katerim so jih starši vozili v vrtec, šolo in na morje! Če ste starš, veste, kakšna čarobna povezava se zgodi, ko malčku na dvorišču odprete vrata avtomobila in mu ali ji dovolite prvič stikati po armaturni plošči. Male nožice na sedežu, roke na volanu. Oči se svetijo, nasmeh ne izgine.

Toyota prius advertorial | Foto: Ciril Komotar Foto: Ciril Komotar Avtomobil je v vse pore človeškega življenja zakoreninjen tako globoko, da pečat, ki ga pusti, ni le večno obstojen, ampak tudi pomemben. Oblikuje namreč način razmišljanja o mobilnosti in ta je danes na pomembnem razpotju – počasno, a neizbežno slovo od fosilnih goriv spremlja tiha energija. Elektrika, sprva rezervirana za nerodne avtomobilske posebneže, je z novo generacijo toyote prius dokončno osvojila tudi pridevnik družinski. Prius, eden najpomembnejših avtomobilskih pionirjev nove dobe, kot sodobni štirikolesni ekolog spada v sodobno in okoljevarstveno družino.

Bolj kot kadarkoli prej razume voznika in njegove želje. Tudi in predvsem če so tesno povezane z družinskim življenjem. Ekonomičnost v mobilnosti 21. stoletja kotira visoko, z roko v roki pa hodi s spoštovanjem modro-zelenega čudeža sredi Rimske ceste, na katerem živimo. Od leta 1997, ko je Toyota izdelala prvega, velja za inovativno vozilo, katerega prednost so tehnološko napredni temelji, nova generacija pa obzorja hibridnega sveta širi naprej. | Foto: Ciril Komotar Bolj kot kadarkoli prej razume voznika in njegove želje. Tudi in predvsem če so tesno povezane z družinskim življenjem. Ekonomičnost v mobilnosti 21. stoletja kotira visoko, z roko v roki pa hodi s spoštovanjem modro-zelenega čudeža sredi Rimske ceste, na katerem živimo. Od leta 1997, ko je Toyota izdelala prvega, velja za inovativno vozilo, katerega prednost so tehnološko napredni temelji, nova generacija pa obzorja hibridnega sveta širi naprej. Foto: Ciril Komotar

Prijavite se na testno vožnjo.

Toyotini inženirji so v njem zbrali vse izkušnje ter znanje, pridobljeno pri snovanju in izdelavi kar 3,6 milijona predhodnikov, ki so svetu prihranili na milijone ton ogljikovega dioksida. Prius četrte generacije se pelje odlično. Kot izvrsten kompromis med udobjem in športnostjo, nad katero ne viha nosu, enako suvereno zagotavlja vozne lastnosti tako v mestu kot tudi v zavojih ali na avtocesti. Zvočna zatesnjenost kabine je na ravni najboljših – lovci na rekordno nizke porabe bodo lovili v miru in tišini.

Na cesto z veseljem! Tudi zaradi novega menjalnika.

Toyota prius advertorial | Foto: Ciril Komotar Foto: Ciril Komotar Odločnejšo vozniško zagnanost dokazuje z vzornim usklajevanjem energijskih tokov, ki potencirajo že tako odlično sodelovanje vseh ključnih komponent hibridnega pogonskega sklopa. Novo generacijo brezstopenjskega menjalnika s planetnim vmesnikom so Toyotini inženirji dodelali do neprepoznavnosti. Dodatne gredi in zobniki pomenijo popolno odzivnost, ki je povečala priusovo veselje do nabiranja hitrosti, ko si tega zaželi njegova posadka.

Njegov hibridni sistem po novem energijo upravlja še učinkoviteje. Električni kilovati ne povečujejo le priusove odzivnosti, bencinski motor lahko povsem razbremenijo kakršnegakoli dela pri hitrosti do 60 kilometrov na uro, če so izpolnjeni vsi pogoji, pa se izklopi vse do hitrosti 110 kilometrov na uro. Pogubno za potratnost in blagodejno za ušesa. Še posebej takrat, ko voznik odmakne nogo s plina. Avtomobil neslišno zajadra, v vsakem trenutku pa nabira energetske zaloge za nadaljnje zelene kilometre.

Sodobna kabina – oblikovna popolnost brez odrekanja praktičnosti

Toyota prius advertorial | Foto: Ciril Komotar Foto: Ciril Komotar O popolni podrejenosti družinskim potrebam skoraj nima smisla izgubljati besed. Zračna, sodobno oblikovana in s tehnološko napredno tehnologijo prepojena kabina je kot povabilo v avtomobilsko prihodnost, ki ji pri Toyoti pravijo kar sedanjost. Čudovito oblikovan kokpit izraža pozornost, skrbno posvečeno podrobnostim brez odrekanja praktičnosti. Prostornost spredaj in zadaj je podrejena družini in komaj čaka na dragoceno vsebino. Vse skupaj vzorno podpira kar 501-litrski prtljažnik z lahkim dostopom in možnostjo povečanja na kar 1.633 litrov.

V skladu s sodobnimi varnostnimi smernicami in petimi osvojenimi zvezdicami na testu Euro NCAP prius uporabniški dodaja še aktivno skrb za dobrobit voznika in potnikov. Uveljavljenemu naboru elektronskih pomočnikov namreč dodaja kolekcijo aktivnovarnostnih elektronskih pomagal, ki rešujejo človeška življenja. Na primer sistem opozarjanja ob nenamerni menjavi voznega pasu s samodejno močjo pri usmerjanju vozila, opozorilnik pred trkom s pešci s samodejno pomočjo pri zaviranju, sistem zaznavanja vozil v mrtvem kotu, pa sistem zaznavanja okolice za vozilom med ritenskim zapuščanjem parkirnega prostora ...

Seveda bo voznik nekatere ključne podatke o hitrostih, dovoljeni hitrosti (prius sam bere prometne znake), navigacijskih napotkih in različna opozorila lahko bral s pomočjo prikazovalnika podatkov na vetrobranskem steklu … Seznam inteligentnih elektronskih pomočnikov je dolg. | Foto: Ciril Komotar Seveda bo voznik nekatere ključne podatke o hitrostih, dovoljeni hitrosti (prius sam bere prometne znake), navigacijskih napotkih in različna opozorila lahko bral s pomočjo prikazovalnika podatkov na vetrobranskem steklu … Seznam inteligentnih elektronskih pomočnikov je dolg. Foto: Ciril Komotar

Družinska investicija v varnost in zeleno mobilnost

Toyota prius advertorial | Foto: Ciril Komotar Foto: Ciril Komotar Ob vsem tem se 25.950 evrov, kolikor jih Toyota želi za novega priusa, zdi samoumevna družinska investicija v zeleno mobilnost. Naložba v ekonomičnost, varnost in tisto zalogo spominov, iz katere bodo danes otroci, kmalu pa odrasli, na katerih bo svet stal, črpali ideje za boljši jutri. Ne pozabite namreč, da je lahko tako napreden avtomobil sposoben tudi tehnološkega navdiha. Brez tega pa ni napredka ter, še pomembnejše, ohranjanja in gradnje tehnične kulture.

Prius je kot eno prvih prevoznih sredstev že v prejšnjem stoletju pomagal začeti spreminjati človekovo dojemanje okolja. Kot avtomobilski svetilnik daleč pred vsemi preostalimi narekuje nove smernice – tokrat tudi v družbi najmlajših, ki jih bo pomagal vzgojiti v odgovorne in aktivne državljane z velikim zavedanjem pravilnega odnosa do okolja in sočloveka.

Prijavite se na testno vožnjo.

Za neodločene - Toyota bo v kratkem ponudila tudi novo generacijo priusa kot priključnega hibrida z 1,4-litrsko porabo goriva, rekordno nizkim količnikom zračnega upora (0,24) in sposobnostjo vožnje zgolj na elektriko 135 kilometrov na uro. Električni doseg bo več kot 50-kilometrski. | Foto: Ciril Komotar Za neodločene - Toyota bo v kratkem ponudila tudi novo generacijo priusa kot priključnega hibrida z 1,4-litrsko porabo goriva, rekordno nizkim količnikom zračnega upora (0,24) in sposobnostjo vožnje zgolj na elektriko 135 kilometrov na uro. Električni doseg bo več kot 50-kilometrski. Foto: Ciril Komotar

Prijavite se na testno vožnjo.

Preizkusite Priusa, zaradi katerega se je začel spreminjati svet, dobesedno, na bolje!

Nakup osebnega družinskega avtomobila je zanimiv in zelo pomemben projekt. Pridite in preizkusite novega Priusa.

Razmislite o osebnem avtomobilu, ki ne bo služil samo vam, ampak tudi okolju v katerem živite z družino. Investirali boste v svojo prihodnost, otrokom pokazali, da obstaja čistejši in boljši svet, da je pot lahko zanimiva in varčna, da razumevanje energije in prvi odnos do nje odpira nove poti, drugačne in bolj zanimive. Prius ni navaden avtomobil, je glasnik tistega kar prihaja, več, ko ji bo bolj prijazna bo prihodnost.

Odpeljite se z njim na družinski izlet in videli boste, da je izjemen avtomobil s poslanstvom, ikona visoke tehnologije in zaveznik matere Zemlje. Postanite del velike zgodbe in ga zapeljite v družinsko garažo.

Obstaja veliko razlogov zakaj je dobro imeti Toyoto: kliknite!

 

Ne spreglejte