SiolNET. Avtomoto Testi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mercedes-benz vito

1

termometer

Mercedes je z novo generacijo dostavnika ponudil vita kot furgona, mixta in tourerja. Od treh napovedanih dolžin karoserije s tekočih trakov najprej prihaja srednja velikost. Bencin? Minula zgodba.

Razred: nja dostavna vozila Sorodna vozila: mercedes-benz razreda V (osnova) Družina modelov: vito Predhodniki: vito 1995, vito 2003 Proizvodnja: Vitoria, Španija Začetek prodaje: oktober 2014 Cene: od 23.510 evrov naprej

Poudarki: - oblika povzeta po razredu V - zgolj dizelski motorji - tri vrste pogona - tri dolžine karoserije - višina vozila pod 2 metra - različice od dva do devet sedežev

Osnova je V-razred

Na prvi pogled v luči anatomije avtomobilskega telesa se dostavni vito ne razlikuje prav veliko od prestižnega enoprostorskega predstavnika V-razreda.

Dolžina novega razreda V in njegova medosna razdalja se ujemata z merami srednje velikosti vita, prav ta bo sprva na razpolago kupcem. Ko bosta s tekočih trakov pripeljala še osnovni in podaljšani vito, bo razlika vidna vsaj po dimenzijah. Kdo je kdo od obeh, se hitro pokaže v notranjosti, seveda če z razredom V primerjamo vita tourerja, ki je namenjen prevozu oseb.

Vito kot dostavnik sploh ne poskuša doseči prefinjenosti enoprostorskega razreda V, zato pa ponuja široko paleto tovorno potovalnih uporabnosti. Vse različice vita ne glede na dolžino ostajajo pod uporabno in psihološko mejo dveh metrov višine. Tako ni težav s parkiranjem v garažnih hišah in čiščenjem v avtomatskih avtopralnicah.

Tri vrste pogona in različne dizelske moči

Osnovni 65-kilovatni 1,6-litrski motor nakazuje na podobno povezavo kot pri sorodstvenih vezeh med kangoojem in citanom, vendar pri vitu ne gre za sodelovanje z Renaultom. Ni traficov krvni sorodnik. Pri Mercedesu vstopni motor priporočajo za samostojne vožnje z malo oziroma srednje naloženim vozilom.

Med prvo vožnjo po španskih cestah povsem soglašamo z njimi. Pri 1500 vrtljajih je motor s šeststopenjskim ročnim menjalnikom še zaspan in ne pokaže tistega na papirju zapisanega navora. Pričakovano več pri enaki kubaturi pokaže 84-kilovatni motor.

Pogon zadnjih koles smo preizkusili s stokilovatnim 2,15-litrskim motorjem in menjalnikom 7G-TRONIC PLUS. To je prva tovrstna povezava pogona s klasičnim samodejnim (pretvornik navora) sedemstopenjskim menjalnikom pri dostavnikih. Spet verjamemo proizvajalcu, ki to različico med drugim priporoča za vleko priklopnika.

Motor deluje zmogljivo in se med mestno vožnjo zadržuje okoli 1200 vrtljajev, potovalna pa ohranja vrtljaje v varčnem območju okoli 1700 vrtljajev. Na španskih avtocestah, kjer velja omejitev 120 kilometrov na uro, se tako opremljen vito pelje s tihimi dva tisoč vrtljaji.

Štirikolesni pogon je namenjen vožnji po cestah s slabim oprijemom in vleki priklopnikov, katerih največja dovoljena masa lahko presega dve toni. Za vse različice ne glede na vrsto pogona in moč motorja velja enoten servisni interval, kot smo že zapisali, in sicer na 40 tisoč kilometrov oziroma na dve leti.

Od dveh do devetih sedežev

Dva sedeža spredaj, med katerima je prostor za varno namestitev večje torbe, sta po mercedesovo udobna, vendar ne mehka. Trije sedeži zagotavljajo udobno in ergonomsko neoporečno sedenje vozniku, sopotnikoma pač ne.

Tudi mixto s tremi sedeži v drugi vrsti ima spredaj lahko dva ali tri sedeže, enako tudi tourer, ki lahko prevaža osem ali devet potnikov.

Furgon je standardno opremljen z dvema varnostnima blazinama, njihovo število pa se lahko pri tourerju poveča do osem.

Poleg običajnih elektronskih varnostnih pripomočkov so standardno vgrajeni tudi sistemi za spremljanje pozornosti vožnje, tlaka v pnevmatikah in sistem za preprečevanje vpliva bočnega vetra.

Glede opreme, na primer radio, klimatska naprava, navigacija in telefonija, je, kot je pri mercedesih v navadi, poudarek na seznamu dodatne opreme.

Tovarna je primer vrhunsko organizirane notranje logistike

Tovarniški tekoči trakovi predstavljajo primer vrhunsko organizirane notranje logistike, saj poleg razreda V in vitov vključujejo tudi prejšnjo generacijo vitov.

Še vedno namreč izdelujejo nekatere različice predhodnika, predvsem bencinske, ki so zanimive za oba ameriška trga. Sicer pa skozi proizvodne linije potujejo trije različni tipi vitov (furgon, mixto in tourer) vsak s tremi različnimi dolžinami, tremi vrstami pogona, z vzdolžno in prečno postavljenimi motorji …

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin