Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sreda,
20. 1. 2016,
13.42

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Porsche Audi Mercedes-Benz Maserati

Sreda, 20. 1. 2016, 13.42

6 let, 6 mesecev

To so najdražji avtomobili v Sloveniji, ki jih lahko kupimo in vozimo takoj

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Za najdražji avtomobil v slovenskih prodajnih avtosalonih bo treba odšteti 292 tisoč evrov, štirje avtomobili so dražji od 200 tisočakov. Trgovci čakajo na kupca iz Slovenije ali tujine.

Trgovci izkoristijo kvote in čakajo na kupca iz Slovenije ali tujine

V slovenskih avtomobilskih prodajnih salonih niso na ogled postavljeni le avtomobili, pri katerih izpostavljajo racionalnost ter ugodno razmerje med ceno in kakovostjo in ki imajo za vetrobranskim steklom po možnosti zataknjeno še obvestilo o privlačnem popustu, temveč tudi dragi avtomobili. To so presežki avtomobilske tehnike in vozniških čustev, ki jih je mogoče za več sto tisoč evrov kupiti in dobiti takoj ter brez čakanja.

Audi R8 z desetvaljnim motorjem stane skoraj 300 tisoč evrov

Trgovci drage in redke avtomobile kupijo tudi zaradi zapolnitve kvot v matični tovarni. Nato imajo tak avtomobil na zalogi, in če se povpraševanje po njem pojavi v Sloveniji ali tujini, ga lahko hitro prodajo kupcu.

Najdražji avtomobil, ki danes Slovence čaka v prodajnem salonu, je novi audi R8 za 292 tisoč evrov. Gre za avtomobil, ki ga poganja 5,2-litrski motor FSI z močjo 449 kilovatov (612 "konjev"). Do sto kilometrov na uro avtomobil pospeši v 3,2 sekunde in doseže najvišjo hitrost 330 kilometrov na uro.

Tudi če bi zanj zbrali slabo tretjino maloprodajne cene in torej za polog namenili 87 tisoč evrov, bi vas mesečni obrok financiranja za obdobje sedmih let stal več kot tri tisoč evrov.

Bo Porsche ubranil naziv najdražjega novega prodanega avtomobila v Sloveniji?

V zadnjem tednu januarja v Slovenijo prihaja novi porsche 911 turbo. Avtomobil poganja 3,8-litrski šestvaljnik z močjo 397 kilovatov. Tudi ta športnik preseže mejo 300 kilometrov na uro in do sto kilometrov na uro pospeši v treh sekundah. Kupca pri uvozniku znamke še nimajo, zato bo avtomobil na zalogi čakal na povpraševanje. Cena vozila bo skoraj 249 tisoč evrov.

Tudi lani je naziv najdražjega novega prodanega osebnega avtomobila v Sloveniji pripadel prav znamki Porsche z modelom 911 GT3 RS. Oba sta imela prodajno ceno nad 290 tisoč evri.

Audi prodal RS 6 performance, mercedes GT AMG S na kupca še čaka

V Ljubljani je mogoče v prodajnem salonu videti tudi audija RS 6 performance, torej izrazito športno naravnan karavan iz Ingolstadta. Avtomobil je imel ceno 190 tisoč evrov in so ga po trditvah trgovca že prodali, zato pa imajo pri Mercedes-Benzu še vedno svojega športnika GT AMG S za 216 tisoč evrov.

Relativno nizka je cena salonskega maseratija ghiblija s trilitrskim dizelskim motorjem V6, ki prinaša prestiž italijanske znamke za 92 tisoč evrov. Dražji so številni audiji in podobni avtomobili s premium poreklom, višja je na primer tudi cena jeepa grand cherokeeja s 6,4-litrskim motorjem V8. Ameriški terenec, ki ga prodajajo v ljubljanskem salonu, stane slabih 94 tisoč evrov.

Pri najdražjih avtomobilih pomembna ekskluzivnost za kupca

Pri vseh naštetih avtomobilih gre predvsem za športno naravnane avtomobile, kar pa ne velja za najdražji BMW, ki je na prodaj v Sloveniji. To je zavidljivo opremljen primerek nove serije 7 s štirikolesnim pogonom, ki stane 202 tisočaka. Gre sicer za testno vozilo.

"Kupci vrhunskih avtomobilov, ki omogočajo tako ekskluzivno in luksuzno doživetje v vožnji, želijo sestaviti svoje vozilo po meri, izbrati individualno dodatno opremo, kar jim seveda omogočamo," pravijo pri uvozniku znamke BMW v Sloveniji. Pri tovrstnih vozilih je ključen prav seznam dodatne opreme.

Najdražji salonski BMW i8, za katerega smo med testom zapisali, da prinaša videz futurističnega superšportnika za ceno dobrih sto tisoč evrov, stane 146 tisočakov. Eden izmed trgovcev testni avtomobil i8, ki ima še več dodatne opreme, prodaja tudi za 153 tisočakov.

Ne spreglejte